Wielinq trekt Hilde Schwantje aan als adviseur

01 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hilde Schwantje heeft zich aangesloten bij Wielinq. Vanuit het organisatieadviesbureau ondersteunt de adviseur sinds het begin van het nieuwe jaar zorginstellingen en andere opdrachtgevers uit de publieke sector. “Met haar frisse blik en oog voor mogelijkheden weet zij de vinger op de zere plek te leggen en ondersteunt zij betrokkenen in het optimaal benutten van hun potentie”, aldus haar kersverse werkgever.

Terwijl Hilde Schwantje (1991) nog een jonge adviseur is, beschikt ze al over de nodige ervaring binnen de zorgsector. Voordat ze de overstap maakte naar Wielinq werkte ze twee jaar als Implementatieconsultant voor Furore. Vanuit het ICT-bedrijf voor de zorg en wetenschap – dat deel uitmaakt van Conclusion – voerde ze diverse projecten uit op het gebied van het elektronisch patiëntendossier, onder meer bij Erasmus MC, Leiden University Medical Center, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Rivas Zorggroep. Hiermee droeg ze bij aan de snelle digitale transformatie die gaande is in de gezondheidszorg en ervoer ze dagelijks hoeveel complexiteit deze met zich meebrengt.

Schwantje begon bij Furore na het afronden van haar master Cognitive neurobiology and Clinical neurophysiology aan de UvA, waar ze eerder ook de bachelor Psychobiologie voltooide. Gedurende haar masterfase volgde ze ook de major Management, Policy Analysis and Entrepreneurship aan de VU Amsterdam, gericht op studenten met een interesse in onder meer maatschappelijke kwesties, beleid, management, leiderschap en organisatiestructuren. Ook doorliep ze drie stages, twee bij het AMC en een bij het VUmc.

Wielinq trekt Hilde Schwantje aan als adviseur

“Door het analytisch vermogen dat Hilde tijdens haar studie Neurowetenschappen heeft ontwikkeld en haar structurele en oplossingsgerichte manier van werken, zal zij een substantiële bijdrage kunnen leveren als organisatieadviseur”, stelt Wielinq over de nieuwe adviseur. “Door haar sociaal en onderzoekend karakter en groot aanpassingsvermogen weet zij zich nieuwe onderwerpen snel eigen te maken en neemt zij mensen mee in haar enthousiasme.”

Bij het organisatieadviesbureau ondersteunt Schwantje nu zorginstellingen en andere organisaties in de zoektocht naar manieren om veranderingen door te voeren “in een krachtenveld van groeiende marktwerking, ontwikkelende informatietechnologie en veranderende richtlijnen en procedures”, aldus Wielinq. Hierbij speelt de digitalisering binnen de zorg wederom een hoofdrol: “De realisatie hiervan is een technisch vraagstuk, maar bovenal een veranderkundige uitdaging. Een integrale benadering is noodzakelijk”, aldus Wielinq: “Wij helpen daarom graag bij het realiseren van veranderingen die gepaard gaan met digitale ambities; van wens naar werkelijkheid.”

Wielinq benadrukt tot slot nog dat de jonge adviseur ook buiten de zorg zal worden ingezet: “Waar haar huidige ervaring gericht is op digitalisering in de gezondheidszorg staat Hilde open voor opdrachten in andere publieke sectoren.”