Kasper van Welsem en Marsjanne Damen versterken Wielinq

27 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wielinq heeft twee ervaren adviseurs toegevoegd aan zijn team: Marsjanne Damen en Kasper van Welsem. 

Innovatie en leren staan centraal in de loopbaan van Marsjanne Damen. Als verander- en ontwikkelingsmanager heeft ze de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het initiëren en implementeren van innovatie en technologie, het ontwikkelen van nieuwe business en het begeleiden van strategische samenwerking(en). Haar specialisme ligt op het leren en ontwikkelen van de organisatie en medewerkers in het publieke en private domein

Bij ThiemeMeulenhoff, een uitgever van leermiddelen, was Damen actief als International Business Developer. Daarvoor werkte ze vijftien jaar voor Microsoft, waar ze rollen vervulde op het gebied van business development, sales en consultancy, met een focus op de onderwijsmarkt. In haar laatste rol leverde Damen een belangrijke bijdrage aan de implementatie van het 'Partners in Learning program’ van Microsoft, en onderhield ze relaties met beleidsbepalers, scholen en onderwijspartijen met als doel om innovatie en technologie in het onderwijsdomein naar een hoger niveau te tillen.

Kasper van Welsum en Marsjanne Damen versterken Wielinq

Bij Wielinq – een adviesbureau dat volgens eigen zeggen staat voor verbinding en zorgt voor verandering – is Damen benoemd tot senior organisatieadviseur. Ze zal zich vooral richten op opdrachtgevers in de publieke sector. “Haar achtergrond in de technologie en onderwijssector en ervaring met impactvolle programma's en projecten, helpen om een substantiële impact in verschillende organisaties te maken en waar mogelijk een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze helpt organisaties en teams vooruit in het realiseren van duurzame verandering, door het maken van concrete stappen vanuit een gedragen visie en strategie. Met veel enthousiasme stimuleert ze een vernieuwing in het doen en denken bij mensen, ontwikkelt leiderschap en zorgt voor het zelforganiserend vermogen van de organisatie”, aldus Wielinq.

Ook Kasper van Welsem heeft zich dit jaar als senior organisatieadviseur verbonden aan het adviesbureau uit Utrecht. Hij brengt ruim 15 jaar leidinggevende ervaring als project- en programmamanager met zich mee. De afgelopen tien jaar werkte hij voor Sdu Uitgevers, waar hij betrokken was bij verschillende veranderingen op het gebied van business transformatie, digitale product development, procesoptimalisatie en agile werken.

“Als transitiemanager heeft hij veel ervaring met het omzetten van traditionele projectorganisaties naar Agile organisaties. Met strategische kaders en business cases helpt hij directies en bestuurders bij de realisatie van ICT- en digitaliseringsprogramma’s, met name in de uitgeefbranche”, aldus Wielinq over de toegevoegde waarde van Van Welsem.

Gerelateerd: Pensioenuitvoerder in organisatiebrede agile transitie.