Suzanne Lith en Willeke van der Maaten gestart bij Wielinq

23 maart 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen maanden heeft Wielinq twee nieuwe adviseurs mogen verwelkomen: Suzanne Lith en Willeke van der Maaten. Lith richt zich bij het Utrechtse organisatieadviesbureau op het onderwijs, terwijl Van der Maaten opdrachtgevers uit de zorg ondersteunt.

In februari is Suzanne Lith gestart. Lith heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van opleidingen rondom IT en digitale transformatie. Ze maakte de overstap naar Wielinq vanuit data science-bureau Intellerts, waar ze twee jaar werkzaam was als opleidingsadviseur. In 2017 voltooide ze haar master Organisatie en Management aan de Erasmus Universiteit.

Bij Wielinq
 focust Lith zich enerzijds op de verbinding tussen digitale dienstverlening en onderwijs, en helpt ze anderzijds bij het organisatiebreed vormgeven van veranderingen. Centraal in haar advieswerkzaamheden staat steeds het verbinden van mensen met het digitale. “Wielinq heeft een voorliefde voor maatschappelijk revelante opdrachten binnen de IT en de digitale transformatie”, licht ze toe. “Ik ben socioloog en zie hoe digitale disruptie effect heeft op de samenleving. Bij Wielinq krijg ik de mogelijkheid te werken aan complexe en interessante vraagstukken rondom die thema’s.”

Dat is niet de enige reden waarom Lith blij is dat ze zich bij Wielinq heeft aangesloten: “Wielinq is een actieve club, er worden allerlei kennissessies en netwerkevenementen georganiseerd, dit geeft mij de mogelijkheid te groeien als adviseur.”

Andersom reageert Wielinq ook verheugd op de komst van de jonge adviseur: “Door haar achtergrond in de sociologie heeft Suzanne oog voor de menselijke kant van IT. Met haar verbindende karakter en nieuwsgierigheid zoekt ze nieuwe thema’s grondig uit en maakt ze die snel eigen. Ze staat open voor opdrachten binnen de publieke en private sector waarin ze samen veranderingen kan vormgeven en mensen kan verbinden met het digitale. Met haar scherpe waarneming weet Suzanne snel tot de kern van het probleem te komen en de behoefte uit de organisatie naar boven te krijgen.”
Suzanne Lith en Willeke van der Maaten - WielinqEen maand na Lith is ook Willeke van der Maaten toegetreden tot het team van Wielinq. Ze neemt uitgebreide ervaring rond digitale verandervraagstukken én de zorg mee naar het adviesbureau. De afgelopen twee jaar werkte ze als Manager Digital Transformation voor energiebedrijf Innogy. Daarvoor was ze in Boston (VS) ruim drie jaar actief voor TripAdvisor, onder meer als team lead, waarbij ze meer dan 60 analisten aanstuurde.

Eerder werkte ze zo’n drieënhalf jaar in de zorg. In Boston deed ze dat als administratief assistent bij Seven Hills Foundation, dat geïntegreerde klinische en educatieve hulp biedt aan kinderen en volwassenen met een beperking. Daarvoor werkte ze als Counselor bij Timon jeugd- en (jong)volwassenenzorg, waar ze jonge moeders hielp bij het opbouwen van een gestructureerd en stabiel leven. In 2012 voltooide ze haar master Youth Studies aan de Universiteit Utrecht.
 

In haar nieuwe rol als adviseur bij Wielinq combineert Van der Maaten haar kennis van zorg en digitale transformatie. “Ik ben een organisatieadviseur met een passie voor verandervraagstukken, vooral binnen de gezondheidszorg”, geeft ze aan. “Met vernieuwingen op het gebied van ICT en digitalisering, en met inzet van een gezonde dosis ‘common sense’ help ik organisaties beter te worden in waar zij al goed in zijn.”

“Door haar analytische insteek weet Willeke complexe bedrijfsprocessen snel te doorgronden en de vertaalslag te maken naar concrete oplossingen”, zegt Wielinq over de nieuwe aanwinst. “Ze verliest hierbij de menselijke maat niet uit het oog; veranderingen vragen immers om draagvlak binnen alle lagen van de organisatie. Willeke kan steunen op haar brede ervaring in het begeleiden van digitale transformaties en het managen van projecten binnen diverse organisaties, zowel nationaal als internationaal.”

Wielinq biedt advies, interim en programmamanagement voor organisaties in de publieke en private sector. Het kantoor werd in 2012 opgericht en telt inmiddels een team van 18 consultants en 50 associés.