Jan-Willem Ditters verruilt Rembrandt F&O voor IRIS Corporate Finance

28 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IRIS Corporate Finance heeft een derde partner aan de gelederen toegevoegd. Jan-Willem Ditters, die de overstap maakte vanuit Rembrandt Fusies & Overnames, gaat zich vooral richten op middelgrote transacties in het zuiden en oosten van Nederland. 

Met een twintigtal succesvolle transacties op het prikbord kan IRIS Corporate Finance terugkijken op een zeer geslaagd 2018. Deals waar het M&A-bureau een rol bij speelde waren onder meer de verkoop van Staffing Management Services aan HeadFirst (sell-side), de verkoop van het Gelderse buitensportmerk Nomad aan participatiemaatschappij Nederlands Merkgoed, en de overname van van R365 | Christie’s door Hulstkamp Makelaars (buy-side).

“We hebben in de afgelopen jaren een sterke groei laten zien”, aldus Duncan Eduard, die het bedrijf eind 2009 oprichtte. Sinds de zomer van 2015 wordt hij bijgestaan door medevennoot Tobias Taminiau – samen hebben de twee M&A-adviseurs zo’n 200 transacties in met name het mid-market segment van het landschap achter hun naam staan.

Jan-Willem Ditters verruilt Rembrandt F&O voor IRIS Corporate Finance

Met de toetreding van Jan-Willem Ditters komt het aantal aantal partners bij IRIS Corporate Finance uit op drie. Net als de Eduard en Taminiau heeft Ditters een verleden bij Rembrandt Fusies & Overnames, een Amsterdams boetiek corporate finance kantoor. “Jan-Willem brengt ruim 20 jaar M&A ervaring mee, beschikt over een sterk (internationaal) netwerk en is inhoudelijk sterk. Hij weet met doorzettingsvermogen en gevoel voor menselijke verhoudingen ondernemers bij te staan in complexe en emotionele trajecten.” 

Ditters stond in 2003 samen met drie toenmalige partners aan de wieg van Rembrandt Fusies & Overnames. Aanvankelijk werkte hij in Amsterdam waar hij verantwoordelijk was voor Oost-Nederland en sinds 2009 op het kantoor in Eindhoven. Tevens was hij lid van de directie. Daarvoor werkte hij binnen de M&A-tak van BDO Nederland (destijds Walgemoed accountants & adviseurs, dat later gefuseerd is met BDO) en BDO UK, waar hij veel ervaring heeft opgedaan met zowel cross-border als private equity transacties.

De nieuwe partner heeft de taak gekregen om de dienstverlening van IRIS Corporate Finance uit te breiden naar het zuiden en oosten van Nederland, met een focus op de IT, zorg, transport & logistiek en high tech sectoren. “We zijn verheugd onze vleugels verder uit te kunnen slaan”, zegt Taminiau.

IRIS Corporate Finance is gevestigd in de buurt van Rotterdam en telt een kernteam van tien professionals.

Volgens een recente studie onder ondernemers in het mkb, blijkt dat aandeelhouders en DGA’s volop profiteren van de economische bloeiperiode. Door de almaar groeiende overname multiples kunnen ze hun bedrijf/deelnemingen voor hogere bedragen van de hand doen ten opzichte van twee jaar geleden.