Tobias Taminiau partner bij IRIS Corporate Finance

16 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IRIS Corporate Finance, een boutique M&A kantoor, heeft onlangs haar team uitgebreid met Tobias Taminiau, die toetreedt als Partner. Taminiau, die de overstap maakt van Antea Participaties, brengt zowel ervaring op het gebied van M&A advisory als private equity investeringen mee.

Tobias Taminiau (1979) heeft bedrijfskunde gestudeerd aam Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij begon zijn loopbaan in 2006 bij de corporate finance praktijk van de Rabobank, waar hij in Amsterdam werkzaam was als overnameadviseur. Bij de bank speelde hij een belangrijke rol bij de opbouw van de Rotterdamse vestiging en bediende van daaruit een brede clientèle van ondernemers met advies omtrent een breed scala aan vraagstukken op het gebied van corporate finance.

Begin 2011 trad Taminiau in dienst bij Antea Participaties in Den Haag, waar hij tot afgelopen maand werkzaam was. Als Investment Manager hield Taminiau zich bezig met de beoordeling van investeringsproposities, de realisatie van deelnemingen en met het beheer van (een deel van) de portefeuille. Daarnaast was Taminiau verantwoordelijk voor het arrangeren van de bancaire transactiefinanciering bij het aangaan van een nieuwe deelneming door Antea Participaties.

Tobias Taminiau partner bij IRIS Corporate Finance

Afgelopen maand koos Taminiau om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en heeft hij zich als Partner verbonden aan IRIS Corporate Finance, een snel groeiende M&A boutique uit Rotterdam. Het toetreden van Taminiau past volgens het bureau in de strategie van IRIS Corporate Finance om naast reguliere overnameadvisering meer focus te leggen op het arrangeren van risicodragende financieringen voor ondernemers.

IRIS Corporate Finance over de toetreding van Taminiau: “Met Tobias erbij worden we een van de grotere gespecialiseerde M&A boutiques en hij past perfect in het geluid dat wij in de markt willen laten horen. Tobias is zeer gedreven, inhoudelijk sterk met een groot gevoel voor verhoudingen. Hij is op een menselijke manier bijzonder transactiegericht. Dat komt mede door zijn familiaire achtergrond, waarin hij een sterke affiniteit met familiebedrijven heeft meegekregen. Met zijn uitgebreide netwerk is hij als geen ander in staat om verbindingen te maken tussen partijen.”

Zes adviseurs

Met de toetreding van Taminiau bestaat het kernteam van IRIS Corporate Finance uit zes profssionals. Naast de kersverse partner zijn dat Duncan Eduard (Managing Partner), Tim Konrad, Dominique Baltussen, Laura Buurstede en Kim Stander.

In 2014 werd IRIS Corporate Finance nog benoemd tot een van de 50 belangrijkste advieskantoren in bedrijfswaardering van ons land.