IRIS Corporate Finance opent kantoor in Eindhoven

20 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Corporate finance-adviesbureau IRIS Corporate Finance heeft een tweede kantoor in ons land geopend, in Eindhoven. Met de opening van de vestiging breidt de onderneming haar activiteiten verder uit in Zuid-Nederland en Oost-Nederland.

Het tweede kantoor van IRIS Corporate Finance (IRIS CF) is gevestigd in De Emma, een flexwerkgebouw van in totaal zo’n 3.500 vierkante meter, gevestigd aan de gelijknamige Emmasingel. Het kantoor bevindt zich in het historische centrum van de stad, en ligt vlakbij het winkelgebied en op loopafstand van het Centraal Station. Het is tevens de plek waar het Philips Museum is gevestigd. Het hoofdkantoor van IRIS Corporate Finance bevindt zich in Capelle aan den IJssel.

De vestiging in Eindhoven zal worden geleid door een trio van adviseurs, die ieder hun roots hebben in Brabant. Om te beginnen Jan Willem Ditters, die zich eerder dit jaar als derde partner – naast oprichter Duncan Eduard en sinds 2015 medevennoot Tobias Taminiau – aansloot bij het corporate finance-kantoor. Ditters kan bogen op ruim 20 jaar aan M&A-ervaring. Hij stond in 2003 met drie toenmalige partners aan de wieg van branchegenoot Rembrandt Fusies & Overnames.

IRIS Corporate Finance opent kantoor in EindhovenVoor Rembrandt F&O werkte Ditters aanvankelijk in Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor Oost-Nederland en sinds 2009 was hij actief vanuit het kantoor in Eindhoven. Tevens was hij lid van de directie. In de periode daarvoor heeft Ditters binnen de M&A-tak van BDO Nederland gewerkt (destijds Walgemoed accountants & adviseurs, dat later gefuseerd is met BDO) en BDO UK, waar hij veel ervaring heeft opgedaan met zowel cross-border als private equity-transacties.

Uitbreiding Zuid- en Oost-Nederland

Volgens de trekker van het nieuwe kantoor betekent de uitbreiding vooral goed nieuws voor klanten in de regio: “De markt voor fusies en overnames is nog steeds erg hot en de markt in de regio Zuid- en Oost-Nederland biedt veel mogelijkheden. Onze klanten hebben een duidelijke voorkeur voor een kwalitatief hoogwaardige en onafhankelijke partner in de regio en met de opening van dit kantoor kunnen wij hen nog beter bedienen met kwalitatief corporate finance-advies.”

Het leiderschap binnen het nieuwe kantoor in Eindhoven bestaat uit nog twee ervaren professionals, die beiden al jaren werkzaam zijn voor IRIS Corporate Finance en experts zijn op het gebied van M&A en transactiefinancieringen. Het gaat om Dominique Baltussen (sloot zich in 2012 aan als Analist) en Mark van Dijck (sinds eind 2015 actief als Senior Consultant). Baltussen heeft als M&A-consultant ruime ervaring met bedrijfsovernames en heeft onderzoek gedaan naar de invloed van macro-economische factoren op (buitenlandse) investeringsbeslissingen en hun rendement. Van Dijck heeft een achtergrond in finance en beschikt over veel internationale ervaring. Hij richt zich op kleine- en middelgrote M&A-transacties en combineert daarbij zijn financiële expertise met zijn affiniteit met ondernemerschap.

Eduard toont zich verheugd over de uitbreiding van de M&A-specialist in Eindhoven: “Door de sterke bedrijvigheid in het zuiden en oosten van Nederland, met een groot aantal MKB-ondernemingen die binnen ons focusgebied vallen, staat deze regio al langer bij ons op het netvlies. We bedienen steeds meer klanten uit deze regio, maar met de toetreding van Jan Willem Ditters eerder dit jaar en de opening van deze vestiging kunnen we hier nu concreet handen en voeten aan geven.” 

“Onze klanten hebben een voorkeur voor een hoogwaardige en onafhankelijke partner in de regio en met de opening van dit kantoor kunnen wij hen nog beter bedienen.”
– Jan Willem Ditters, partner IRIS Corporate Finance

Sinds de oprichting richt de M&A-boutique zich met zijn dienstverliening onder meer op aan- en verkoop, management buy-outs, transactiefinanciering, pre-exits, familieoverdrachten en private equity deals.

Trackrecord

De afgelopen jaren heeft IRIS Corporate Finance een sterk trackrecord opgebouwd in de markt, met afgelopen jaar een twintigtal aan afgeronde transacties. Zo begeleidde het kantoor de overname van Benefit door Aeves (buy-side), de management buy-in bij financieel tussenpersoon Driessen, de herstructurering van het aandelenkapitaal van Staffing MS, én de verkoop van Aeves Benefit aan investeerder Gate One (sell-side). Verder speelde IRIS CF een rol in de verkoop van Staffing Management Services aan HeadFirst (sell-side), de verkoop van het Gelderse buitensportmerk Nomad aan participatiemaatschappij Nederlands Merkgoed, en de overname van van R365 | Christie’s door Hulstkamp Makelaars (buy-side).

Ook dit jaar was de M&A-specialist betrokken bij diverse deals. Zo begeleidde IRIS CF onder andere in de industriële sector het bedrijf Metagro, onderdeel van Dubbeldam Groep, bij de koop van Merford Cabins, ondersteunde het in de IT-markt softwarelicentiespecialist Sequint bij de verkoop van aandelen aan Crayon, en stond de M&A-adviseur in het ‘leisure’-segment La Cubanita Groep bij, bij de overname van Holland Evenementen.