Filip Lacor aan de slag bij EY VODW

04 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Filip Lacor is gestart bij EY VODW als Strategy Consultant. Hier houdt hij zich onder meer bezig met een strategievraagstuk voor een grote telecom provider. Lacor maakte de overstap naar het adviesbureau uit Leusden vanuit Web3 Ventures, een blockchain incubator om veelbelovende projecten succesvol te lanceren. 

“Mijn eerste ervaringen bij het EY VODW zijn erg positief: het is een hechte, ambitieuze organisatie met veel slimme collega's die passie hebben voor hun werk. De informele bedrijfscultuur maakt het ook een zeer prettige omgeving om te werken”, zegt Filip Lacor, Strategy Consultant bij EY VODW. Hij vervolgt: “Iedereen is zeer behulpzaam en verkiest niet zichzelf boven de rest. Het samenwerken in multidisciplinaire teams sluit daarbij aan, wat mij erg aan spreekt: veel leren van elkaar en van andere competenties. Dit kan zijn met collega’s vanuit business strategie maar ook met designers, marketing specialists, data scientist of marketing technologen.”

Lacor kan leunen op ruim drie jaar aan werkervaring. Voordat hij aan de slag ging bij EY VODW, was hij enkele maanden in de weer als Project Manager bij Web3 Ventures, een platform dat ontwikkelaars en ondernemers in staat stelt om gedecentraliseerde autonome diensten naar de blockchain-gemeenschap te brengen. Daarvoor was hij ruim een jaar in dienst bij 2SQRS, een bedrijf dat diensten aanbied rondom de digitale transformatie. Lacor begon zijn professionele carrière bij het creatieve digitale bureau XL Family: “Binnen deze organisatie was ik twee jaar werkzaam als Innovation Consultant en ik was daarnaast Business Developer voor de startups SafeDrive en Ventur.es.”

Filip Lacor aan de slag bij EY VODW

Zijn studententijd bracht Lacor deels door in Utrecht. Aan de plaatselijke universiteit behaalde hij in 2012 een bachelorsdiploma in Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement. Zijn mastergraad in Business Studies verkreeg hij in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn masterfase, specialiseerde hij zich in ondernemerschap en innovatie. 

Kort voordat Lacor startte bij het adviesbureau in Leusden, kwam zijn huidige werkgever groot in het nieuws. Adviesreus EY nam VODW namelijk over, waardoor meer dan honderd professionals van VODW onderdeel werden van de consultancytak van het Big Four-kantoor. Volgens experts kan de deal worden beschouwd als een van de grootste binnen het managementconsultancywezen in de recente Nederlandse geschiedenis. Lacor geeft aan dat de overnameontwikkelingen zijn keuze niet hebben beïnvloed: “Als EY niet in het spel zou zijn geweest, had ik alsnog de keuze voor VODW gemaakt.” 

“Daarnaast heb ik gekozen voor EY VODW vanwege de klantfocus binnen projecten. Ook het belang dat onze organisatie schenkt aan data bij het verlenen van advies is doorslaggevend geweest”, vertelt Lacor. “Verder zijn de mogelijkheden die het bedrijf biedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling eveneens bepalend geweest om de overstap te maken. Mijn verwachting is dat het aanbod van de opleidings- en trainingsmogelijkheden de komende tijd, met name door de fusie met EY, nog groter zal worden. En hoewel het misschien geen breekpunt betreft, is het wel leuk om op een inspirerende plek te mogen werken. Ons kantoor staat midden in een bos, waardoor je tijdens je werk een prachtige wandeling kan maken om even te ontspannen of te brainstormen.”

Lees ookThomas Oomens aan de slag als consultant bij EY VODW.