Niek Röselaers sluit zich aan bij Connective Payments

31 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Connective Payments heeft het team versterkt met Associate Partner Niek Röselaers. De ervaren professional gaat zich richten op thema’s op het snijvlak van Compliance, Risk en RegTech.

Niek Röselaers startte zijn loopbaan bij Mollie, een Payment Services Provider, waar hij begon als financieel procesmanager en vervolgens de rol van Head of Risk & Compliance heeft vervuld. Terugblikkend geeft Röselars aan: “Passend bij het volledig geautomatiseerd kunnen ‘onboarden’ van hoge aantallen ‘merchants’ dienden de Risk & Compliance-checks te worden geïntegreerd in de organisatie en de IT-systemen. Hiervoor was een integraal herontwerp van het CDD, AML, SIRA, ERM, transactiemonitoring, credit risk en een fraudemanagement-framework vereist.” Röselaers was daarnaast betrokken bij het adviseren van eerstelijns Compliance en het toevoegen van nieuwe producten.

Vervolgens ging hij werken voor European Merchant Services (EMS), een joint venture van First Data en ABN AMRO. EMS biedt webwinkels een complete oplossing voor het contracteren en afhandelen van betalingen in online en fysieke winkels. Voor EMS fungeerde Röselaers als interim Risk & Compliance Officer en was hij een belangrijke schakel in het digitaliseren van de merchant onboarding.Niek Röselaers sluit zich aan bij Connective PaymentsBij Connective Payments wordt Röselaers het negende teamlid. “Nieks competenties sluiten binnen Connective Payments perfect aan op de focus op het digitaliseren van customer journeys in de payments, banking en FinTech sector”, zegt Ward Hagenaar, Managing Partner bij Connective Payments. Eerder dit jaar sloten reeds Chantal de MeereEppo Heemstra en Ron de Bos zich aan bij de betalingsspecialist.

De aanstelling van Röselaers komt in een tijd waarin payments en fintech populaire aandachtsgebieden vormen binnen de bankensector. Door de opkomst van nieuwe technologieën wordt het paymentsdomein verstoord door bijvoorbeeld automatisering en blockchain. Tegen deze achtergrond van verandering en techgedreven innovatie, krijgen FinTechs steeds meer grip op processen binnen de sector. Om de ontstane innovatiekloof te dichten gaan banken daarom steeds vaker samenwerkingsverbanden aan met FinTechs.

Naast zijn werkzaamheden bij het adviesbureau, is Röselaers eveneens een van de ondernemers achter KYC Quest, een online oplossing om compliance vraagstukken zoals customer due diligence, transactiemonitoring en audits te structureren. Connective Payments is partner van KYC Quest. Röselaers is bovendien een Certified Compliance Offer, CAMS gecertificeerd en board member van de Nederlandse afdeling van ACAMS (associatie van anti-witwas specialisten).