Chantal de Meere versterkt payments specialist Connective Payments

22 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Payments-specialist Connective Payments heeft Chantal de Meere toegevoegd aan het team. De nieuwe Associate Partner neemt meer dan dertien jaar aan ervaring binnen het betalings- en e-commerce landschap mee naar het adviesbureau uit Hilversum.

Chantal de Meere heeft de afgelopen drie jaar als zelfstandig consultant gewerkt. Ze ondersteunde opdrachtgevers (zowel handelaren als betalingsverwerkers) bij het ontwerpen van technische en commerciële vereisten voor het betalingsproces en bij de implementatie van projecten. In haar meest recente opdracht was De Meere actief voor D-reizen, waar ze deel uitmaakte van een team dat een nieuw betalingssysteem heeft uitgerold voor twee business units van het bedrijf – D-reizen en VakantieXperts. Het nieuwe transactieproces ondersteunt zowel de online als offline (in de reiswinkels) kanalen, waardoor de betalingservaring voor klanten aanzienlijk wordt versoepeld, terwijl de reisorganisatie meer omnichannel manieren van werken omarmt.

Alvorens zij als freelancer actief werd, werkte De Meere bijna tien jaar binnen de betalingsbranche, waaronder voor Ingenico ePayments, Magento Commerce en European Merchant Services, een pan-Europese technologieleverancier van betalingsinfrastructuur. De Meere begon haar loopbaan bij Misco, een Brits IT bedrijf, en L’Oréal, een Franse cosmeticareus.

Chantal de Meere versterkt payments specialist Connective Payments

Bij Connective Payments, een boutique adviesbureau gespecialiseerd in de retail payments-waardeketen, is De Meere aangesteld als Associate Partner en sluit ze zich aan bij een team bestaande uit vijf Partners: Ward Hagenaar, Peter van der Hart, Ronald te Velde, Jeroen van Dijk en Teun Boer (die zich in juli 2017 aansloot). Alle vijf professionals kunnen bogen op een uitgebreid trackrecord in de branche, van strategie tot executie. Tot de opdrachtgevers die het adviesbureau bedient, behoren banken als ABN AMRO en ING, creditcardmaatschappijen American Express en Mastercard, infrastructuurspelers zoals Trans Link Systems en startups waaronder Scoupy (een Groupon-look-a-like voor de detailhandel) en Seqr (een Belgische betaalapp).

"We zijn erg blij met de toevoeging van Chantal, een ervaren, technische betalingsadviseur die uitgebreide ervaring met zich meebrengt. Als expert in het draaien van analyses, het opstellen van vereisten en in leveranciersselecties voor omnichannel-betaaloplossingen, zal ze de conversie optimaliseren, afstemmingsprocessen automatiseren en kosten verlagen. Naast haar sterke advieskwaliteiten beschikt Chantal bovendien over een sterk uitvoerend vermogen, erop gericht bedrijfskritische betaalprocessen bij online ondernemingen en aanbieders van betaaloplossingen te optimaliseren”, aldus Connective Payments-medeoprichter Ward Hagenaar over de komst van De Meere.

In een recent rapport van The Boston Consulting Group, spreken de onderzoekers hun verwachting uit dat de wereldwijde markt voor betalingen de komende tien jaar een enorme groei zal gaan doormaken. Enerzijds door de aanhoudende groei van e-commerce, anderzijds doordat in opkomende markten zoals India en China de betaalkanalen alsmaar hogere digitale volwassenheidsniveaus bereiken. In 2015 werd de omzet van de wereldwijde betalingsindustrie geraamd op $1,1 biljoen, een cijfer dat tegen 2025 naar verwachting naar $2 biljoen zal groeien.