Connective Payments trekt ervaren bankier Eppo Heemstra aan

23 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Connective Payments heeft een nieuwe partner toegevoegd aan zijn gelederen: Eppo Heemstra. Afkomstig van ABN AMRO is de ervaren senior banking executive de zesde partner van het adviesbureau en zal hij zich vooral als strategy consultant en interim manager gaan inzetten.

“Wij zijn trots op de uitbreiding met senior banking executive Eppo Heemstra”, aldus Connective Payments, een boutique adviesbureau
 dat een mix van strategische- en implementatiediensten* levert aan spelers in het betalingslandschap. Door de komst van Heemstra telt het bureau inmiddels zes partners – het partnerteam bestaat verder uit Ward Hagenaar en Jeroen van Dijk (medeoprichters), Peter van der Hart (aangesloten in 2015), Ronald te Velde (2016) en Teun Boer (2017). Daarnaast beschikt Connective Payments over een netwerk van geassocieerde partners en medewerkers, die samen met de partners de opdrachten uitvoeren. 

Met de toevoeging van Heemstra voegt Connective Payments ruime kennis en ervaring toe in het groeiende B2B payments- en finance-segment. De ervaren senior bankier kan terugkijken op een ruime internationale bancaire loopbaan bij onder andere MeesPierson, Fortis en ABN AMRO. Heemstra deed daarin ruime expertise op ten aanzien van gebieden als payments, fintech, financial supply chain, trade, blockchain en transaction banking.
Eppo Heemstra - Partner bij Connective paymentsBij ABN AMRO was Heemstra tot eind vorig jaar werkzaam als Managing Director (Sales Transaction Banking). In die rol was hij onder meer verantwoordelijk voor trade finance, cash management, internationale kantoren en de omnichannel EMS Payment Service Providing acquiring joint venture met merchant acquirer First Data. “Eppo is zeer gedreven om zelf veranderingen te initiëren en te realiseren in trade finance, payments en acquiring”, aldus Connective Payments.

Eerder vervulde Heemstra bij ABN AMRO enkele Managing Director rollen (Cash & Liquidity Management), werkte als COO (Commodities & Transportation) en was hij Managing Director binnen het voormalige Fortis. Over zijn kwaliteiten en uitgebreide trackrecord, zegt Connective Payments: “Eppo heeft een duidelijke focus op samenwerken, continu verbeteren en innovatie. Hij was de aanjager van blockchain, instant payments, PSD2 en payments acquiring voor corporate klanten. Onder zijn leiderschap is ABN AMRO meermalen verkozen tot beste Cash Management bank in Nederland.”

Afgelopen maand versterkte Connective Payments zich reeds met Chantal de Meere
, een nieuwe Associate Partner met meer dan dertien jaar ervaring, opgedaan binnen het betalings- en e-commerce landschap. 

* Enkele van de diensten die Connective Payments aanbiedt zijn de ontwikkeling van betaalstrategieën, ondersteuning bij financiële innovaties of partnerships met FinTech-bedrijven, en hulp bij programma-uitvoering.