Airbus sluit wereldwijd partnership met M3 Consultancy

25 oktober 2018 Consultancy.nl

Airbus en M3 Consultancy hebben de handen ineengeslagen. Het luchtvaartbedrijf en adviesbureau hebben een partnership gesloten waarin M3 Consultancy voortaan optreedt als ‘trusted advisor’ van Airbus. Vanuit deze rol zal het bureau advies en andere ondersteunende diensten bieden aan zowel Airbus-partners als externe klanten van de wereldwijde luchtvaartgroep. 

Met 134.000 werknemers en een omzet van meer dan €66 miljard is Airbus Group een van ’s werelds grootste luchtvaartbedrijven. Het Europese consortium ontwerpt, produceert en verkoopt civiel en militair luchtvaartmaterieel. Tot de producten van Airbus – waarvan het hoofdkantoor zich bevindt in Leiden – behoren bijvoorbeeld commerciële vliegtuigen, zoals de A320 en de A380, die ook wel bekendstaat als ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig. Ook is Airbus het bedrijf achter het A400M-transportvliegtuig, de Ariane 5-draagraket en de Columbus-module van het internationaal ruimtestation ISS, en is het betrokken bij het Eurofighter Typhoon-gevechtsvliegtuig, de NH-90-legerhelikopter en het Europese Galileo-navigatiesysteem.

Als onderdeel van zijn dienstverlening aan klanten en partners die gebruikmaken van zijn vliegtuigen – er zijn vandaag de dag meer dan 10.000 commerciële Airbus-vliegtuigen in de lucht – ondersteunt Airbus stakeholders zoals vliegtuigmaatschappijen, OEM’s en luchthavens op gebieden als consultancy, operations en continu verbeteren. Hiervoor beschikt het bedrijf over consultants van zijn interne adviesafdeling. In verband met de groeiende vraag van zijn partners, heeft Airbus nu een overeenkomst gesloten met M3 Consultancy om zo zijn consultancy-activiteiten op te schroeven. Het in Utrecht gevestigde adviesbureau richt zich op operations en supply chain management en is een specialist op het gebied van de luchtvaartindustrie. 

Door het partnership zal M3 Consultancy ondersteuning bieden aan het wereldwijde netwerk van Airbus. In zijn dienstverlening zal het bureau zich richten op advies, prestatieverbetering en digitale transformatie, van strategie tot en met executie. “We zullen advies geven aan luchtvaartmaatschappijen die Airbus-vliegtuigen gebruiken, aan onderhoudsbedrijven die betrokken zijn bij Airbus’ productieketen en luchthavens die Airbus-vliegtuigen verwerken”, legt M3 Consultancy-partner Martin Mommersteeg uit.

Airbus sluit wereldwijd operations partnership met M3 Consultancy

In contracten met Airbus is doorgaans de levering van adviesdiensten, onderhoud en ondersteunende diensten aan klanten inbegrepen. Door het partnership draagt M3 Consultancy nu bij aan de verzorging van deze dienstverlening: “Onderwerpen waarbinnen we diensten leveren kunnen variëren van strategie – zoals het ontwikkelen van een businesscase voor een nieuwe bestelling of een nieuwe startup-luchtvaartmaatschappij – tot operations – zoals het optimaliseren van vlieg- en planningsroosters, operationele afhandeling op luchthavens, de planning van onderhoud en stiptheid.” Het Utrechtse bureau kan vanaf alle hoeken van de aardbol worden ingeschakeld: het gesloten partnership geldt wereldwijd.

Luchtvaartadviseur

De keuze voor een boutique adviesbureau zou onder analisten binnen de branche nog weleens voor gefronste wenkbrauwen kunnen zorgen – waarom koos Airbus niet voor een grote speler als BCG (dat recent de samenwerking aanging met KLM) of Accenture? Voor Airbus speelde M3’s trackrecord binnen de luchtvaart echter een beslissende rol in het vertrouwen in het kantoor. “M3 heeft een schat aan ervaring in luchtvaartconsulting opgedaan”, stelt Mommersteeg. “We werken voor luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden, evenals voor afhandelaars en andere leveranciers.”

Hierbij zet het bureau zijn expertise in voor verschillende uitdagingen binnen de branche: “We concentreren ons hoofdzakelijk op operationele en strategische kwesties, zoals het opstellen van een luchtvaartstrategie voor een vliegveld, het vaststellen van de vrachtstrategie, het ontwerpen van langetermijninvesteringsplannen, maar ook het verkorten van de wachtrijen voor de beveiliging, het optimaliseren van de gateplanning en het ontwerpen van een optimaal concept voor de verwerking van bagage”, aldus Mommersteeg.

“Met de expertise van M3 Consultancy zetten we een grote stap voorwaarts in luchtvaartstrategie en operations-consulting”, voegt Amrish Pathack toe, die aan het hoofd staat van Airbus’ interne adviesafdeling. “Het stelt ons in staat om onze klanten beter te ondersteunen en ondersteunt onze visie om een beter verbonden, veiligere en beter georganiseerde luchtvaartwereld te realiseren.”


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup