Noa Buijs over haar start bij boutique M3 Consultancy

14 april 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M3 Consultancy is een boutique-adviesbureau gespecialiseerd in (digital) operations- en supply chain-vraagstukken. Noa Buijs leerde het bureau kennen tijdens haar studententijd. Na een prettig gesprek besloot ze haar carrière een kickstart geven bij M3. “Zeven maanden later kan ik met zekerheid zeggen dat het een uitstekende keuze is geweest.”

Toen Noa in contact kwam met M3 Consultancy was ze direct enthousiast. “Het bedrijf trok meteen mijn aandacht”, blikt ze terug. “Ik was onder de indruk van de uitdagende projecten voor interessante klanten en het kleine team met pragmatische instelling en datagedreven aanpak.”

Na drie interviews (een intake en twee business cases) had Noa dan ook veel zin om bij M3 haar nieuwe uitdaging aan te gaan. “En gelukkig dacht M3 daar hetzelfde over.” Zo sloot Noa zich op 1 september 2022 aan bij het adviesbureau uit Utrecht, in de rol van Associate.

Noa Buijs, Consultant, M3 Consultancy

Nog voor haar formele start was er voor Noa al een hoogtepunt. “Ik werd uitgenodigd voor het jaarlijkse bedrijfsuitje, dat vorig jaar plaatsvond in Göteborg. Daar leerde ik al mijn toekomstige collega’s kennen. Het was een unieke ervaring om deel uit te maken van zo’n reis, nog voor ik voet had gezet in het kantoor.”

Eenmaal formeel begonnen aan haar rol als consultant, werd Noa eerst een paar dagen ingewerkt door diverse collega’s. “Ik leerde over het bedrijf en de aanpak die M3 Consultancy toepast in zijn adviestrajecten.”

Vervolgens mocht Noa aan de slag met haar eerste opdracht, een interne klus. “Mijn allereerste taak was om samen met een aantal collega’s een voorstel voor een openbaarvervoersproject op te stellen. Ons doel: aantonen dat we de uitdaging begrepen, beschikten over relevante ervaring en onze aanpak goed konden uitleggen. Ik leerde hoe ik de vraag van de klant snel kon doorgronden.”

Een meer dan geslaagde start met een flinke kers op de taart: M3 Consultancy wist de opdracht binnen te halen.

Aan de slag bij de klant

Noa’s eerste consultancyproject volgde niet veel later. “Ik maakte deel uit van een team dat het herstructureringsproces van een softwarebedrijf ondersteunde – een geweldige leermogelijkheid voor mij. Ik had één-op-één contact met de klant en kreeg meer verantwoordelijkheden dan ik had verwacht.”

“Mijn taken waren onder meer het opstellen van de business case, het ondersteunen van het HR-team bij het identificeren en implementeren van de ‘people impact’ en het voorbereiden van wekelijkse briefings voor het Executive Team.”

“Door op deze manier de krachten te bundelen, bouwen we samen verder aan M3 Consultancy.”

Inmiddels heeft Noa deze klus succesvol afgerond en is ze begonnen aan een project voor een klant in de publieke sector. “Ons team bestaat uit twee managers en twee medewerkers. In fase 1 heb ik veel interviews afgenomen om meer inzicht te krijgen in de knelpunten en mogelijke verbeterpunten.”

“Het projectteam verwerkte vervolgens de bevindingen en ontwikkelde potentiële oplossingen die in fase 2 geïmplementeerd worden. We werkten nauw samen met de klant en hebben geholpen om initiatieven die al binnen de organisatie bestonden verder te concretiseren.”

Momenteel is fase 2 van het project bijna ten einde. “Ons team heeft de klant ten aanzien van de belangrijkste oplossingsgebieden op weg geholpen.”

Gevraagd hoe ze terugkijkt op haar eerste zeven maanden bij M3, laat Noah met een glimlach weten: “Deze twee projecten hebben me een steile leerervaring opgeleverd. Zo heb ik mijn adviesvaardigheden ontwikkeld, evenals mijn vaardigheden voor planning, interviewen en mijn algemene communicatievaardigheden.”

Meebouwen aan M3

Naast haar klantopdrachten en het werken aan haar adviesvaardigheden, heeft Noa ook interne verantwoordelijkheid gekregen. Met andere woorden, ze bouwt actief mee aan het succes van M3: “M3 Consultancy is een klein bedrijf, wat als voordeel heeft dat ieder teamlid interne verantwoordelijkheid krijgt.”

Noa heeft een marketingrol op zich genomen. “Ik ben betrokken bij de marketinginspanningen van M3. Een van mijn belangrijkste marketingtaken is het beheren van onze tweewekelijkse blogposts, terwijl een andere collega verantwoordelijk is voor onze website.”

Ook zal Noa zich binnenkort gaan richten op het verzorgen van de sociale media-activiteiten van M3, en zal ze samen met twee andere collega’s verantwoordelijk worden voor de organisatie van interne evenementen.

“Het leuke aan deze activiteiten is dat er altijd ruimte is voor verbetering: iedereen in het team krijgt de kans om suggesties te doen. Natuurlijk staan onze projecten altijd centraal. Maar het is leuk om af en toe aan iets heel anders te werken. En door op deze manier de krachten te bundelen, bouwen we samen verder aan M3 Consultancy!”