Complexe vraagstukken en persoonlijke aandacht: Senna Kloosterman over haar keuze voor M3

11 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M3 Consultancy heeft een nieuwe associate mogen verwelkomen. Senna Kloosterman zet bij de Utrechtse boutique de volgende stap in haar nog jonge carrière. We stelden Senna enkele vragen over haar keuze voor M3 en haar eerste weken bij het managementadviesbureau gespecialiseerd in digitale operaties en supply chain-strategie.

Hoi Senna, waarom heb je gekozen voor management consulting?

“Ik houd van de uitdaging om processen te verbeteren, en dat dan in de breedste zin van het woord. Denk aan efficiëntie, performance, maar ook zeker de menselijke kant van het verhaal.”

Senna Kloosterman, M3 Consultancy

“Na twee jaar als account- en projectmanager te hebben gefungeerd in een groot telecombedrijf (Ericsson), heb ik bewust de keuze gemaakt om weer de inhoud in te gaan, maar wel met het sociale aspect. Ik geniet van het hoge tempo, de uitdaging en de afwisseling die managementconsultancy te bieden heeft.”

Hoe ben je M3 Consultancy op het spoor gekomen?

“Ik heb voor het eerst kennisgemaakt M3 Consultancy tijdens mijn studie, bij de bedrijvendagen van de TU Eindhoven. Ik was toen al enthousiast, maar heb ervoor gekozen eerst een management traineeship te doen.”

“Toevallig werd ik op LinkedIn benaderd toen mijn traineeship bijna afliep en heb ik een eerste intake gehad. Dit voelde al meteen erg goed. De ontspannen sfeer, de complexe opdrachten en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling gaven voor mij de doorslag.”

Wat is je het meeste bijgebleven van het sollicitatie- en onboardingtraject?

“Ik had een heel erg goed gevoel bij het bedrijf vanwege de duidelijke en snelle communicatie. Het liet zien dat het bedrijf de zaakjes op orde heeft. Zodra ik het kantoor binnen kwam wandelen, voelde ik mij welkom en hing er een prettige sfeer. De gesprekken waren open en eerlijk, waarbij ik ook werd uitgedaagd om erover na te denken of het voor mij de juiste keuze was.”

“Tijdens de onboarding wordt echt de tijd voor je genomen en wordt er ook al meteen gekeken naar je ontwikkeling en de behoefte aan trainingen.”

Waar kijk je het meest naar uit de komende maanden?

“Ik kijk ontzettend uit naar mijn eerste opdracht op Schiphol Airport, om daar mijn bijdrage te leveren. Daarnaast vind ik het leuk om te sparren met collega’s en om met vraagstukken op zowel strategisch als tactisch niveau aan de slag te gaan.”

“Ook kom ik graag meer te weten over waar mijn collega’s zich mee bezighouden, al dan niet onder het genot van de lunch of een borrel”, zegt Senna lachend.

Tot slot, hoe gaat M3 Consultancy je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

“Ik weet zeker dat M3 Consultancy mij de uitdaging gaat bieden om meer uit mijzelf te halen, om de juiste doelen te zetten en gericht te werken aan verbeterpunten. In combinatie met het trainingsprogramma heb ik er alle vertrouwen in dat we er een mooie leercurve van gaan maken.”