Debora Kole en Noa Buijs over werken bij M3 Consultancy

18 november 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancy.nl ging in gesprek met Debora Kole en Noa Buijs van M3 Consultancy, beiden werkzaam in de rol van Associate. Ze vertellen onder andere over hun keuze voor het bureau, hun onboarding, ontwikkelmogelijkheden en toekomstplannen.

Debora Kole begon in oktober bij M3 Consultancy, een boutique management consultancybureau gespecialiseerd in digitale operaties en supply chain-strategie. Het bureau uit Utrecht telt 16 professionals. “Wat me aanspreekt in M3 is dat het een heel klein bedrijf is, dat er veel persoonlijke aandacht is en dat de focus ligt op operations en efficiency”, vertelt Debora.

Ze neemt uitgebreide transport- en mobiliteitskennis mee naar het Utrechtse adviesbureau. Eerder dit jaar rondde ze haar master Transport, Infrastructure & Logistics, Policy af aan de TU Delft en via een bedrijvenbeurs kam ze per toeval M3 op het spoor. “Een paar weken later heb ik op de inhousedag nader kennisgemaakt en M3 beter leren kennen.”

Debora Kole en Noa Buijs - M3 Consultancy

Die inhousedag beviel zo goed dat Debora besloot te solliciteren. “Tijdens de sollicitatie ligt de nadruk heel erg op het leren kennen van M3 en de bedrijfscultuur. De gesprekken zijn daar ook echt een afspiegeling van.”

Wat volgde was een prettige onboardingperiode. “Alles was heel goed en strak geregeld. Ik kon op mijn eerste dag meteen aan de slag en hoefde nergens op te wachten. Als je iets nodig hebt of een vraag hebt, zijn de lijnen kort. Je kan en mag aan iedereen werkelijk alles vragen. Ik voelde me meteen onderdeel van de groep, en dat is erg fijn in de eerste weken!”

Veel leren in en korte tijd

Het management consultancy-werkveld bevalt Debora om verschillende redenen. Om te beginnen vanwege de steile leercurve en de afwisseling. “Als management consultant krijg je de kans om veel te leren in een korte tijd. Daarnaast duren de projecten – bij M3 in ieder geval – relatief kort, waardoor het werk erg afwisselend is.”

Bovendien is er volop ruimte voor professionele en persoonlijke groei: “M3 biedt op allerlei manieren de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. In mijn eerste week stond de eerste training al op het programma. Verder is er een breed scala aan trainingen, cursussen, intervisie en coaching om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen!”

Daarbij hanteert M3 een holistische benadering: “Als management consultant kun je tegelijkertijd werken aan zowel je analytische skills als je soft skills”, legt Debora uit. “Persoonlijke ontwikkeling is bij M3 het allerbelangrijkste. Als de mensen van M3 zich goed kunnen blijven ontwikkelen, kan M3 waardevolle diensten blijven leveren.”

Dingen samen doen

Ook Noa Buijs kijkt vol enthousiasme terug op haar start bij M3. Daarbij wijst ze ten eerste op de fijne samenwerking met haar (senior) collega’s. “Als associate word ik door de manager heel erg meegenomen in bijna alles wat er gebeurt op het project. Doordat we veel samen doen kan ik super snel leren. Hiernaast praat ik natuurlijk vaak met collega’s over hoe het op persoonlijk vlak is om net begonnen te zijn, ook dit helpt zeker bij mijn ontwikkeling.”

Wat ze ook erg waardeert de focus op persoonlijke aandacht voor elkaar: “Bij M3 heerst heel erg een mentaliteit van dingen samen doen, dus samen met elkaar als bijvoorbeeld managers en associates, maar ook echt samen met de klant.” Ze vult aan: “Ik zie dit als positieve invloed op zowel mijn eigen leertraject als op de kwaliteit van het werk dat we afleveren.”

Dat Noa in de management consultancy zou belanden – ze rondde een master in strategic management af – was niet geheel onverwacht. “In de management consultancy mag je bij veel verschillende soorten bedrijven en industrieën binnen kijken, dit sluit goed aan bij mijn brede interesses en nieuwsgierigheid.”

Bovendien werd haar interesse in consulting reeds tijdens haar master gewekt: “Daar leerde ik veel over de gestructureerde aanpak die gebruikt wordt om met problemen aan de slag te gaan, dit sprak mij erg aan.”

Gevraagd waarom Noa specifiek voor M3 koos en niet voor een ander bureau, vertelt ze: “Ik werd benaderd door M3, net toen ik aan het worstelen was met de vraag bij wat voor soort bedrijf ik graag management consulting zou willen doen. Ik werd verrast door de nuchtere mensen en prettige sfeer, maar ook door de interessante projecten.”

Wat brengt de toekomst?

Hoe de toekomst er voor Noa en Debora uitziet? Noa: “Ik ben erg nieuwsgierig naar wat de komende maanden mij gaan brengen wat betreft soorten projecten en klanten. Ik kijk ernaar uit om vooral veel kennis op te doen en de gang van zaken in verschillende soorten projecten beter te begrijpen en leren herkennen.”

“Mijn eerste project staat al gepland en daar kijk ik enorm naar uit”, laat Debora op haar beurt weten. “Het project is gericht op de efficiency van een groot machinepark, dat we daadwerkelijk in het echt gaan zien. Hier heb ik enorm veel zin in!”

Tot slot wijst ze op het feit dat iedereen binnen M3 zich ook bezighoudt met interne ‘firm-building’-taken: “Ik ga mij richten op de duurzaamheidsstrategie van M3 en ik kijk er erg naar uit om mijzelf ook op dit vlak te ontwikkelen.”