Jonathan Swart aan de slag bij M3 Consultancy

20 november 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jonathan Swart begon in oktober als Associate bij operations- en supply chain-specialist M3 Consultancy. Hoe is de eerste maand bij het adviesbureau uit Utrecht hem bevallen? En waar houdt hij zich zoal mee bezig?

Deze zomer voltooide Jonathan Swart zowel zijn master in Applied Physics aan de TU Delft als zijn master in Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Met eerstgenoemde opleiding behoorde een carrière in het ingenieurswezen tot de mogelijkheden. Toch koos Jonathan er bewust voor om zijn loopbaan in de adviesbranche te starten.

“Ik vind het erg leuk om continu nieuwe dingen te leren en flink uitgedaagd te worden”, legt Jonathan uit. “De consultancy biedt die kans, met daarbij focus op persoonlijke groei en de mogelijkheid om in veel verschillende sectoren te werken. Bovendien spraken de ambitieuze en aardige mensen in de consultancywereld me sterk aan.”

Jonathan Swart, Associate bij M3 Consultancy

Jonathan Swart, Associate bij M3 Consultancy

Zo besloot Jonathan als Associate aan de slag te gaan bij M3 Consultancy, waar hij het onboardingprogramma inmiddels heeft doorlopen. “Van verschillende collega’s heb ik allerlei trainingen gekregen, van problem solving tot time management en PowerPoint. Ik krijg hierdoor handvatten voor het werk aangereikt, maar leer ook iedereen snel beter kennen”, vertelt hij enthousiast.

Learning on the job

Al op zijn tweede werkdag had Jonathan zijn eerste opdracht te pakken. “Bij M3 kun je zeker wel spreken van learning-on-the-job”, legt hij uit. “Ik ben, samen met drie andere consultants, voor een internationale klant aan het onderzoeken hoe hun groeiambities kunnen worden gerealiseerd en welke rol digitalisatie en automatisering daarbij kunnen spelen. Mijn collega’s zijn super behulpzaam en is het erg leuk om te zien hoeveel ik in korte tijd kan leren.”

Jonathan nam overigens al flink wat relevante werkervaring mee naar M3 Consultancy. Zo liep hij gedurende zijn masteropleiding onder meer stage bij Picnic, waar hij met veel plezier werkte en ook zijn afstudeerscriptie heeft voltooide. “Picnic is een superleuke scale-up, een energiek en jong bedrijf met enthousiaste collega’s en een plek met veel interessante commerciële uitdagingen”, laat hij weten.

Bij Picnic maakte Jonathan deel uit van het Fleet Development-team. “Dit team houdt zich bezig met de welbekende Picnic-autootjes, oftewel de electric Picnic vehicles (EPV’s)”, aldus Jonathan, die uitlegt hoe zijn focus lag op het ontwikkelen van een slim algoritme voor de vehicle-to-trip allocatie.

“Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar het komt erop neer dat we bedachten welke EPV welke rit moest maken”, legt hij uit. “Hiermee wilden we voorkomen dat de EPV’s met een lege batterij strandden, tegelijkertijd wilden we hun utilisatie verbeteren. Tijdens dit proces leerde ik hoezeer het bestaande logistieke netwerk en de manier van werken beïnvloedt wat de best passende oplossing is.”

Tastbaar

Bij M3 Consultancy, dat sinds kort onderdeel is van de wereldwijde branchegenoot Argon & Co, kan Jonathan zich gaan opmaken voor de meest prangende en uitdagende operation- en supply chainvraagstukken van klanten.

Het zijn vakgebieden die uitstekend in zijn straatje passen, geeft hij aan. “Ik vind het erg leuk om na te denken over de fysieke stromen in een organisatie, zoals de distributie van boodschappen met de EPV’s bij Picnic. De tastbaarheid maakt het realistisch.”

“Operations en supply chain zijn ook expertises waar je met enkel onderbuikgevoel moeilijk de juiste conclusies kan trekken”, voegt de kersverse Associate toe. “Ik zie het als een vette uitdaging om mijn analytische skills in te zetten om de juiste aanbevelingen te doen die gebaseerd zijn op complexe operationele data, of om zelfs modellen te maken die de supply chain nog beter kunnen maken.”