VODW Business Strategy trekt Asbjørn van der Vlis en Joost Bockwinkel aan

13 april 2018 Consultancy.nl

VODW heeft twee nieuwe strategie-adviseurs toegevoegd aan zijn team. Asbjørn van der Vlis is specialist op het gebied van strategische implementatie van innovatie en technologie en vervult bij zijn nieuwe werkgever de rol van Principal Consultant (Digital) Strategy. Joost Bockwinkel is sinds enige tijd bij VODW actief als Senior Manager en kan leunen op ruim tien jaar ervaring als ondernemer en zijn tijd als bankier. 

Het uit Leusden afkomstige VODW werd in 1983 opgericht en is sindsdien aanzienlijk in omvang gegroeid. Inmiddels werken er meer dan honderd professionals en beschikt het adviesbureau ook over een vestiging in Brussel. Het kantoor ondersteunt klanten met het aanjagen van klantgerichte innovatie en digitale transformatie. Hierbij kan VODW sinds enkele weken gebruikmaken van twee nieuwe adviseurs: Asbjørn van der Vlis en Joost Bockwinkel. 

Asbjørn van der Vlis

Per 1 maart is Asbjørn van der Vlis onderdeel van het team van VODW. Zijn rol als Principal Consultant (Digital) Strategy bij zijn nieuwe werkgever is divers: “Ik werk met een groot aantal klanten uit de branche om de digitale- en de consumentenstrategie te bepalen. Daarbij maak ik gebruik van nieuwe technologie en innovatieve benaderingen om markt-gaps te identificeren en te creëren.” Hij voegt daaraan toe: “Ik help organisaties bij de versnelling van hun ontwikkeling naar klantgerichte innovatie en digitale transformatie. Ik maak organisaties klaar voor de toekomst door nieuwe bedrijfsmodellen te ontwerpen, de klanttevredenheid te verhogen en – tegelijkertijd – kostenbesparingen te realiseren.” 

In zijn nieuwe functie kan Van der Vlis putten uit zijn brede werkervaring. Tijdens zijn professionele loopbaan heeft hij zich gespecialiseerd in de strategische implementatie van innovatie en technologie. Dat deed hij zowel binnen de private sector, bij multinationals, als binnen de publieke sector, bij nationale overheden. Hierbij was het doel steeds om de positie van de klant of opdrachtgever in een bepaalde markt te versterken door passende strategieën te bedenken. 

Asbjørn van der Vlis en Joost Bockwinkel - VODW

Alvorens Van der Vlis aan de slag ging bij VODW, was hij ruim twee jaar actief bij creditcardmaatschappij American Express, waar hij de functie Strategic Merchant Development Manager bekleedde. Van der Vlis: “Ik raadpleegde verkopers over hoe ze hun omzet konden laten groeien door een strategie te definiëren en deze toe te passen aan de hand van marktontwikkelingen. Daartoe gebruikte ik data en peer-sets om de voortgang en het succes te meten. Daarna werd de data geanalyseerd en op basis daarvan bracht ik een advies uit.” 

Voor zijn tijd bij American Express was Van der Vlis werkzaam bij DHL (2014-2015) als Innovation Strategy Lead in Bonn (Duitsland): “Daar heb ik een innovatieprogramma opgezet dat was gericht op ideevorming en het bepalen van een digitale strategie.” Eerder werkte hij zeven jaar voor de adviespraktijk van IBM, waar hij achtereenvolgens de rol van Trainee (2007-2008), Project Manager (2008), Program Manager Extreme Blue (2008-2009) en Innovation Program Manager (2009-2014) vervulde. Van der Vlis begon zijn professionele carrière als Junior Consultant bij ABN AMRO, waar hij een jaar actief was binnen het communicatie- en veranderteam. 

Tijdens zijn werkzaamheden bij IBM, DHL en American Express hield hij zich ook met academisch onderzoek bezig. Aan de University of Greenwich was hij tussen 2010 en 2017 PhD Student op het gebied van Innovation Management. Eerder, in 2008, behaalde Van der Vlis een master in Management & Consultancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, nadat hij in 2005 een bachelor voltooide in Business Communications. Dat deed hij aan de Brigham Young University, een Amerikaanse particuliere universiteit gelegen in Provo (Utah). 

De strategische consultancypraktijk van VODW prijst de rijke (academische) kennis, ervaring en vaardigheden die Van der Vlis met zich meebrengt: “Door diversen methodieken in te zetten en snel patronen te herkennen, kan hij goed inspelen op de vraag van de opdrachtgever. Hij doet dit door design thinking, prototyping, business modelling en datamodellen in te zetten, patronen te herkennen en daarnaar te handelen.” Van der Vlis voegt toe: “Het adviserende aspect van mijn vak om tot bepaalde innovaties en digitale strategieën te komen, geeft mij veel voldoening en motivatie.”

Joost Bockwinkel

Ook Bockwinkel is sinds maart actief als strategie-adviseur bij VODW. Hij is begonnen in de rol van Senior Manager. Zijn nieuwe werkgever ziet hem als een grote aanwinst: “Hij combineert een krachtige strategische visie met innovatieve denkkracht en een praktische en commerciële instelling. Joost werkt in de overtuiging dat het beste resultaat wordt bereikt door specialistische kennis samen te brengen in een multidisciplinair team en een balans te vinden tussen de ontwikkeling van techniek, organisatie en human capital.” 

Bij VODW kan ik mijn ervaring in de corporatewereld en als ondernemer combineren.

Voordat Bockwinkel bij VODW aan de slag ging, was hij oprichter, mede-eigenaar en directeur van Grapedistrict, een innovatief omnichannel-wijnbedrijf. Volgens zijn nieuwe werkgever komt de tijd die hij daarmee bezig was nu goed van pas: “Hij draagt ruim tien jaar ervaring als ondernemer met zich mee en weet als geen ander wat (digitale) transformatie in de praktijk betekent.” Bockwinkel stelt dat hij in die periode op veel verschillende vlakken iets heeft opgestoken: “Sinds de start van het bedrijf ben ik verantwoordelijk geweest voor alle gebieden waar commercie en operations samenkomen, met name op het gebied van inkoop, productontwikkeling, contractafsluiting, wet- en regelgeving, grote accounts en financiën.”

Toen Bockwinkel in 2005 voor zichzelf begon, was hij al ruim drie jaar werkzaam geweest als bankier bij ING en de Postbank. In 2001 begon hij aan een Global Management Traineeship bij ING in Amsterdam. Tijdens die Traineeship – dat tot 2005 duurde – was hij actief bij een voormalig onderdeel van ING, de Postbank, en vervulde hij de rol van Product Manager Retail Mortgages. Bockwinkel: “Een van de belangrijkste bedrijfsactiviteit van Postbank werd gevormd door particuliere hypotheken. Ik was verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en de ontwikkeling van de investment-backed producten.” Na zijn tijd bij de Postbank vervulde hij van 2004 tot 2005 de functie van Director van de ING Bank Vecht & Rijn: “Ik was verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering, het risicobeheer en het personeel.”

Zijn academische tijd bracht hij door in de Domstad. Aan de Universiteit Utrecht werd hij in 2000 Meester in de Rechten. Aan die studie begon hij in 1995, nadat hij in 1994 een jaar Algemene Letteren en Menswetenschappen studeerde aan het Linfield College, een Amerikaanse privé-instelling voor hoger onderwijs in McMinnville (Oregon). Tevens volgde hij aan de Wijnacademie in Naarden de opleiding tot Vinoloog, die uiteraard goed van pas kwam in zijn tijd bij Grapedistrict. 

Bockwinkel geeft aan dat zijn curriculum samenkomt in zijn nieuwe rol bij de strategische consultancypraktijk: “Bij VODW kan ik mijn ervaring in de corporate wereld en als ondernemer combineren. Ik weet wat het betekent om een innovatieve strategie te ontwikkelen, maar ook wat ervoor nodig is om deze te implementeren en commercieel te laten slagen. Ervaring in de uitdagingen en complexiteit van een digitale transformatie heb ik ook in de praktijk kunnen opdoen. VODW heeft alle specialistische kennis in huis om (digitale) transformaties te realiseren; van strategen tot data engineers en van designers tot marketingtechnologen. Als spin in het web en met gevoel voor mens en cultuur, kijk ik ernaar uit samen het verschil te maken.” 

De komst van de twee nieuwe adviseurs naar VODW volgt kort op die van vier andere professionals, die zorgden voor een versterking van de dienstverlening op het gebied van consultancy, data science en design. Ook eind vorig jaar verwelkomde het kantoor al een aantal nieuwe aanwinsten, waaronder Mariëtte van Duren en Roy van Slooten en eerder ook Judith van der Werf, Yana van den Bor en Stephanie Hageman-van Breen.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup