VODW versterkt consultancy, data science en design dienstverlening

22 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

VODW heeft zijn consultancy-, data science- en design-dienstverlening versterkt door de komst van vier nieuwe professionals: Floris Mantz (Senior Manager Data Science), Erik Hesseling (Senior Consultant Business Strategy), Ellen Geerdink (Manager Data Science Talent Program) en Michaël Dommershuijzen (Senior Designer).

Floris Mantz

Floris Mantz is vorige maand bij VODW gestart als Senior Manager Data Science. Mantz is afkomstig van KPMG, waar hij medio 2016 startte als Manager en doorgroeide naar de rol van Senior Manager. Bij het Big Four kantoor hielp hij onder meer een unit op te zetten voor een brede offering op data & analytics en kwam hij terecht in het managementteam daarvan. Ook maakte hij onderdeel uit van het managementteam van de unit voor big data & data science, waarbinnen hij vooral een commerciële rol bekleedde.

Eerder werkte Mantz zo’n vijf jaar bij IG&H consulting & Interim, in zijn laatste rol als Managing Consultant. Vanuit verschillende projectmanagement-rollen was hij betrokken bij diverse opdrachten voor klanten in vooral de financiële sector. Bij het consultancybureau kreeg hij vervolgens de leiding over de data intelligence-afdeling. Mantz over zijn nieuwe rol bij VODW: “Ik kijk ernaar uit het al sterke Data Science-team van VODW verder uit te bouwen, met mijn ervaring op het snijvlak van business en IT, en vele klanten te helpen in hun datagedreven transformaties.”

Erik Hesseling

Erik Hesseling, die een achtergrond heeft in Strategic Product Design (TU Delft), is sinds januari bij VODW werkzaam als Senior Consultant Business Strategy. In zijn nieuwe rol wil hij zich inzetten voor opdrachtgevers bij het ontwikkelen van innovatieve strategische proposities. Daarbij spreken vooral projecten voor bedrijven met een maatschappelijk doel hem aan. De afgelopen zeven jaar was Hesseling werkzaam als Consultant Innovation & Funding bij Ugoo, een adviesbureau voor tech- en IT-bedrijven. In die functie werkte Hesseling op verschillende niveaus als consultant voor het verkrijgen van funding voor technische innovatieprojecten. Hij stelde projecten op die de roadmap vormden voor de innovatieve technische ontwikkelingen bij klanten. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor interne productontwikkeling en de productstrategie.

Floris Mantz, Erik Hesseling, Ellen Geerdink en Michaël Dommershuijzen

Over zijn nieuwe rol bij VODW en zijn toegevoegde waarde voor het team, zegt Hesseling: “Ik neem een design (thinking) achtergrond en een sterke analytische blik mee. Daarnaast heb ik in mijn vorige functie geleerd om stijlflexibel te zijn in sessies en om goed aansluiting te vinden bij verwachtingen van diverse stakeholders in een project. Met deze ervaringen verwacht ik met plezier succesvolle Business Strategy-projecten neer te zetten.”

Ellen Geerdink

Ellen Geerdink heeft meer dan twaalf jaar ervaring in marketing, communicatie en commercie. In haar vroege loopbaan was Geerdink onder meer werkzaam bij Atos (Origin) als Marketing Communication Officer. in 2010 ging ze aan de slag als marketingconsultant, bij ITDS Business Consultants, waar ze werkte aan opdrachten bij verschillende banken, verzekeraars en energieconcerns. De afgelopen twee jaar was Geerdink werkzaam als CCO bij wielrenteam Team Sunweb, waar ze hielp met het opzetten en uitbouwen van de commercie. “Een mooie combinatie van mijn passie voor sport, commercie en marketing”, blikt Geerdink terug.

Afgelopen maand sloot Geerdink zich aan bij VODW, waar ze als Manager verantwoordelijk wordt voor het uitbouwen van het Data Science Talent-programma. Dit is een tweejarig programma voor starters met nul tot twee jaar werkervaring. Zij worden klaargestoomd om als data scientists met consultancyvaardigheden bij klanten van het marketingadviesbureau aan de slag te gaan. “Met mijn ervaring in marketing, communicatie en commercie, kijk ik ernaar uit het Data Science Talent-programma verder uit te bouwen”, aldus Geerdink over haar nieuwe uitdaging. 

Michaël Dommershuijzen

Michaël Dommershuijzen begon zijn loopbaan oorspronkelijk als grafisch ontwerper, na opleidingen te hebben gevolgd aan het Grafisch Lyceum Amsterdam en het College of Multi Media. Hij besloot de overstap te maken naar de wereld van online design en heeft ruime ervaring opgedaan bij verschillende onlinebureaus en reclamebureaus. Naast in vaste dienst te hebben gewerkt en verschillende freelanceklussen te hebben gedaan, was hij ook enige tijd als ondernemer actief in een eigen bedrijf en was hij partner van een webshop.

Sinds vorige maand versterkt Dommershuijzen de creatieve tak van VODW, in de rol van Senior Designer. Over zijn nieuwe rol, waarin hij zich richt op digital design, zegt hij: “Mijn hart gaat sneller kloppen van het ontwikkelen van producten en services op het gebied van design, die mensen echt helpen. Als die producten en services vervolgens door die mensen omarmd worden, weet ik dat ik het goed heb gedaan.”