Elf projectmanagers verbinden zich aan veranderspecialist Move Beyond

29 maart 2018 Consultancy.nl 9 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Interim- en projectmanagement bureau Move Beyond heeft de afgelopen twaalf maanden elf nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team van project- en verandermanagers. De nieuwe teamleden kunnen elk bogen op een lange staat van dienst in de branche, in lijn met Move Beyond’s businessmodel om ervaren professionals met industriekennis te leveren.

David Korterink startte begin dit jaar bij Move Beyond
, na de afgelopen ruim zesenhalf jaar bij ICT-dienstverlener Centric als consultant en projectmanager te hebben gewerkt. De afgelopen jaren heeft Korterink bij verschillende retailers en groothandels complexe projecten begeleid, die vooral gericht waren op de implementatie van WMS- en TMS-oplossingen. Volgens Move Beyond beschikt Korterink over een “sterk organiserend, structurerend en probleemoplossend vermogen”, waardoor hij in staat is om “op efficiënte en unieke wijze invulling te geven aan uitdagende opdrachten”.

Paul Hamelinck is een professional met meer dan tien jaar ervaring, opgedaan binnen de sectoren technologie, documentmanagement en food. Gedurende deze periode is hij bij verschillende organisaties werkzaam geweest, waaronder Océ, Canon en Pelican Rouge Coffee Roasters. In de afgelopen jaren heeft hij aan verschillende operational- en sales excellence-programma’s bijgedragen en deed onder andere lijnmanagementervaring op als leidinggevende van een customer support-afdeling. Move Beyond omschrijft Hamelinck onder andere als een “pragmatische project- en verandermanager “met een “sterk analytisch vermogen”, die “de vertaalslag van visie naar uitvoering” kan maken.

Bas Meijers kan bogen op ruime ervaring in het optimaliseren van businessprocessen en het managen van migratie- en implementatietrajecten. Alvorens zijn start bij Move Beyond is Meijers werkzaam geweest in zowel lijn- en projectmanagement als consultancyfuncties bij onder meer ROCMN, Inter Access, Gemeente Dronten, Lentis, IHC Merwede, Oracle en Sun Microsystems. Move Beyond over de kwaliteiten van de nieuwe collega: “De kracht van Bas is het vertalen van organisatiedoelen naar technische en/of functioneel werkende situaties en andersom, om ze vervolgens als verandertraject te implementeren en te borgen.”

Ruud van Beeck werkte ruim zestien jaar voor Capgemini Consulting, waarvan de laatste drie jaar als Portfolio Lead Demand Driven Supply Chain. Gedurende deze periode is hij betrokken geweest bij projecten voor onder andere Philips, Douwe Egberts, Heijmans, VTech Electronics, AkzoNobel, KPN, Alliander en Shanks. In zijn vroege loopbaan vervulde hij de rol van Managing Director bij LeeBur-Multilift en werkte hij zo’n zeven jaar bij Stork Conveyor Systems. Van Beeck kan bogen op ruime lijnmanagement-, consultancy- en projectmanagementervaring binnen verschillende branches, maar vooral binnen het operations & supply chain management-segment. “Door zijn mix aan ervaringen weet Ruud wat veranderingen voor organisaties betekenen en heeft hij vele veranderprojecten succesvol geleid”, laat Move Beyond weten.

David Korterink, Paul Hamelinck, Bas Meijers en Ruud van Beeck

Muriel Blom is een ervaren supply chain- en operations-manager, onder meer afkomstig van Fetim, Crocs, Navico, ASICS en Littelfuse. Gedurende haar loopbaan is ze vooral actief geweest op het snijvlak van productie, handel en retail in uiteenlopende branches als small offset, sporting goods, fashion footwear, maritime electronics en living. Als lijn- en projectmanager begeleidt Blom strategie- en optimalisatieprojecten zoals de centralisatie van Europese logistiek, de bouw en ingebruikname van een nieuw Europees DC, servicestrategie na mergers, ICT-implementaties, de cultuuradaptie na een overname en internationale transporttenders.

Tony Rook is een zelfstandig project- en interimmanager met jarenlange lijn- en projectmanagementervaring. De door hem aangestuurde projecten omvatten bijvoorbeeld implementaties van business-systemen (ERP/CRM), maar ook bouwprojecten of inkooptenders. Zijn lijnmanagementervaring ligt vooral op het gebied van operatie, logistiek en het opzetten en aansturen van projectmanagementafdelingen. Rook heeft zich gedurende zijn loopbaan vooral ingezet binnen de sectoren productie, handel en voor service-verlenende organisaties. Hij vervulde onder meer de rol van Operations Director bij Equinix, was als Accountmanager Continental Europe werkzaam bij Glovia en werkte in zijn vroegere loopbaan onder meer voor QAD, Bosal en Gunco.

Walter Arts is gedurende zijn loopbaan werkzaam geweest in zowel lijnmanagement- als consultancyfuncties in een internationale setting. Als manager heeft hij ruime ervaring in het aansturen van programma’s en projecten waarbij ERP-implementaties (SAP, IFS, Peoplesoft, Primavera, CRM) en het vormgeven en aansturen van shared service centers en offshore teams aan de orde zijn. Arts is veelvuldig betrokken geweest bij internationale implementatie- en upgradeprojecten en de uitrol daarvan naar diverse locaties en kan verder bogen op ruime ervaring in IT-strategieontwikkeling en -implementatie. Voordat Walter bij Move Beyond startte, heeft hij onder andere gewerkt bij Philips, Atos Origin, IBM Global Services, Cognizant, Avnet Technology Solutions en Royal IHC.

Jelco van der Linde heeft ruime ervaring op het gebied van het ontwikkelen van de ICT-organisatie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij verschillende leidinggevende rollen vervuld binnen diverse branches bij onder andere NXP, PANalytical, Heineken International, Achmea, Amarantis Onderwijs Groep en het Ministerie van Justitie (COA). Move Beyond over zijn kwaliteiten: “De werkwijze van Jelco is om harde kennis, kunde en werkervaring op het gebied van verander- en procesmanagement, op een menselijke wijze in te zetten. Dit doet hij door oplossingen niet alleen in de techniek te vinden maar ook in de mens zelf. Daarnaast is hij in staat problemen/projecten en opdrachten tot de kern terug te brengen.”

Muriel Blom, Tony Rook, Walter Arts en Jelco van der Linde

Michiel de Koning is onder meer afkomstig van Capgemini en ADP. De Koning kan terugkijken op een loopbaan van meer dan twintig jaar, waarin hij als manager en consultant actief is geweest op het snijvlak van project-, programma- en portfoliomanagement. De Koning heeft daarbij leidinggegeven aan teams, efficiencyverbeteringen doorgevoerd en grote, complexe projecten en programma’s aangestuurd voor organisaties in verschillende sectoren. Hij beschikt over kennis van verschillende methodes, raamwerken en praktijkvoorbeelden op het gebied van (IT) governance en verandermanagement. Move Beyond: “Zijn ruime (internationale) ervaring in verschillende sectoren stellen hem in staat samen met de stakeholders een passende veranderaanpak te definiëren en gestelde doelen te behalen.”

Joop Polling kan bogen op ruime expertise in het realiseren van vernieuwingen en verbeteringen in de combinatie van informatisering/automatisering en het begeleiden van verandering. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met implementatietrajecten (onder andere ERP en vernieuwing van infrastructuur). Polling is gedurende zijn loopbaan vooral actief geweest in de ‘maakindustrie’, de handel en projectmatig werkende bedrijven (zoals de bouw). Voordat hij zich bij Move Beyond aansloot, was hij onder meer werkzaam bij Heijmans, CTB, KPD, Capgemini en Océ. “Joop zorgt ervoor dat alle voorwaarden die nodig zijn om de verandering bij de opdrachtgever te kunnen realiseren, zijn ingevuld. Daarbij regisseert en bewaakt hij acties en indien nodig, gaat hij mee de inhoud in en doet hij voorstellen om van het oorspronkelijke pad af te wijken als daarmee het beoogd effect is gediend”, laat Move Beyond weten.

Michiel de Koning, Joop Polling en Ron Bijl - Move Beyond

Ron Bijl kan bogen op ruime ervaring in senior IT-management rollen, business consultancy, implementatiemanagement en IT-projectmanagement in de functiegebieden sales, transport, logistiek en supply chain-management. Vanuit zijn lijnverantwoordelijkheden heeft hij diverse (internationale) ICT-afdelingen – met de disciplines solutions management, implementations management en service management en operations – opgebouwd, getransformeerd en dagelijks aangestuurd. Voordat hij bij Move Beyond startte, heeft hij onder andere gewerkt bij DBSchenker, De Van Leeuwen Buizen Groep, Interchain (Kewill) en ICS. In de afgelopen vijf jaar werkte Bijl voor DBSchenker, voornamelijk in Duitsland.

Over zijn toegevoegde waarde zegt Move Beyond: “Ron’s kracht ligt in het verbinden van organisatie, processen en systemen. Hij heeft samen met zijn IT-teams vele ERP/WMS/SAP-implementaties succesvol opgeleverd, zowel voor interne als externe klanten. De eindgebruikers hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn projecten, waarmee Ron veel praktijkervaring heeft opgedaan met verandermanagement.”

Met de versterking van het team telt Move Beyond inmiddels ruim veertig professionals. Het adviesbureau uit Geertruidenberg ondersteunt opdrachtgevers – in het bijzonder in de sectoren productie, handel & distributie en retail – met project- en verandermanagement-vraagstukken en bij het realiseren van hun organisatiestrategie. “De reeds aanwezige en nog verder te ontwikkelen veranderkracht van de organisatie speelt hierbij een belangrijke rol”, aldus Move Beyond.