Vier nieuwe consultants aan de slag bij Solid Professionals

27 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft vier nieuwe professionals toegevoegd aan het team. Casper Rutjes start als Senior Consultant Finance & Risk, terwijl Sophie Smits, Wouter Houthoff en Erwin Beltz zijn aangesteld als Consultants Finance & Risk. Met de komst van de vier nieuwe aanwinsten is het team van Solid Professionals nu meer dan vijftig medewerkers sterk.

Casper Rutjes

In zijn vroege loopbaan was Casper Rutjes onder meer werkzaam als docent natuurkunde, had hij de lead bij internationale modelevaluaties en was hij voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Rutjes is breed opgeleid, zo behaalde hij onder meer een Master in Astrophysics aan Universiteit Utrecht en een Master in Teaching Physics aan Universiteit Leiden. Ook volgde hij een tweejarig leiderschapsprogramma bij De Baak.

Afgelopen week promoveerde Rutjes van zijn natuurkunde modelleer-promotieonderzoek in de Multiscale Dynamics groep van het Centrum Wiskunde & Informatica. Vanuit zijn achtergrond neemt hij
uitgebreide wetenschappelijke ervaring mee naar zijn rol als Senior Consultant Finance & Risk bij Solid Professionals, vooral op het gebied van het ontwikkelen, evalueren en interpreteren van kwantitatieve modellen. Gevraagd naar waarom hij heeft gekozen voor de nieuwe uitdaging zegt Rutjes: “Ik zie bij Solid Professionals ondernemende mensen die door passie gedreven zijn, waarbij verbinding centraal staat. Dit zijn de drijfveren die ik (ook) belangrijk vind.”

Casper Rutjes, Sophie Smits, Wouter Houthoff en Erwin Beltz

Sophie Smits

Sophie Smits, bij Solid Professionals gestart als Consultant Finance & Risk, rondde afgelopen jaar een master in Strategic Management af aan de Universiteit van Tilburg en eerder een master in Finance en een bachelor in Bedrijfseconomie aan dezelfde universiteit. Voor haar afstudeerstage in haar laatste master hield ze zich bij een softwarebedrijf bezig met pricingstrategieën. Smits kan bogen op sterk ontwikkelde kwalitatieve en kwantitatieve vaardigheden. Naast haar academische prestaties heeft Smits ook een topsportachtergrond in het schermen. Smits laat weten blij te zijn met haar nieuwe werkgever: “Solid Professionals is een ambitieuze en snelgroeiende organisatie waarin een sterke focus ligt op het ontwikkelen van jezelf en vakinhoudelijke kennis. Daarnaast is het een hele fijne en warme omgeving om te werken.”

Wouter Houthoff

Ook Wouter Houthoff geeft aan met veel plezier te zijn begonnen in zijn nieuwe functie bij het adviesbureau: “Ik houd van een uitdaging. Daarnaast zocht ik een functie waar ik mijn probleemoplossend denkvermogen in kwijt kon. Solid Professionals was hierdoor voor mij de perfecte match.” Houthoff rondde in 2017 zijn master in Astro- and Particlephysics (lees: theoretische natuurkunde) af aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Gedurende zijn studie werkte hij als student-assistent en was hij daarnaast bestuurlijk actief binnen een studievereniging. Bij Solid is hij gestart als Consultant Finance & Risk.

Erwin Beltz

Erwin Beltz rondde zowel zijn bachelor als master in Technische Wiskunde af aan de TU Delft, met een specialisatie in Financial Engineering. Gedurende zijn opleidingen was Beltz een jaar werkzaam als Trading Assistant bij Optiver. Ook deed hij ervaring op in het buitenland tijdens een masterstage bij Virtual Human Resources in Londen. “Er heerst bij Solid Professionals een erg prettige werksfeer waar ambities en talent gecombineerd worden met een goede band tussen alle collega’s. Persoonlijke ontwikkeling is binnen deze organisatie erg belangrijk, waardoor je niet alleen beter kan functioneren, maar tegelijkertijd ook aan jezelf kunt blijven werken”, aldus Beltz over zijn nieuwe werkgever, waar hij als Consultant Finance & Risk is begonnen.

De afgelopen periode is Solid Professionals, dat organisaties uit de financiële sector vooral ondersteunt op het gebied van finance en risk management-vraagstukken, sterk gegroeid. In 2017 heeft het bureau zijn team meerdere malen versterkt, enerzijds met ervaren professionals – zoals Danny Egberts (Associate Partner) en Floor Geise en Fahd Rouas (Accountmanagers) – maar ook geregeld met nieuwe jonge talenten. Ook in 2018 zet het adviesbureau zijn vizier op verdere groei.