Vijf nieuwe adviseurs versterken Solid Professionals

20 februari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Finance & Risk specialist Solid Professionals heeft zijn Advisory team versterkt met vijf professionals. Carin van Oosten is gestart als Managing Consultant Finance & Risk, terwijl Wai-Lun Mok, Laurens Stronks, Anne Hoekstra en Taco Trimbach zijn aangesteld als Consultants Finance & Risk. 

Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en een lerarenopleiding is Carin van Oosten gaan werken in de financiële sector. Ze heeft ruim tien jaar ervaring opgedaan op het gebied van operationeel risicomanagement, maar ook kwaliteits- en procesmanagement. Ze werkte in diverse sectoren waaronder de pensioensector, de verzekeringsbranche, maar ook bij een aantal overheidsinstellingen, toen zij zo’n zeven jaar werkzaam was bij KPMG (2006-2012) als Senior Adviseur. In de vier jaren daarop werkte Van Oosten bij de pensioenuitvoerder MN als Senior Operational Risk Manager en het afgelopen half jaar in een zelfde rol bij schade-afhandelaar Van Ameyde.

Bij Solid Professionals
, een adviesbureau dat organisaties uit de financiële sector ondersteunt met vooral finance en risk management vraagstukken, is Van Oosten aangesteld als Managing Consultant Finance & Risk. Gevraagd naar haar keuze voor Solid Professionals geeft ze aan: “Solid Professionals is een relatief kleine organisatie met betrokkenheid bij de klant en de eigen medewerkers. Er zijn daarnaast voldoende mogelijkheden om naast mijn rol als consultant interne projecten uit te voeren zoals het trainen en coachen van jonge professionals.”
Vijf nieuwe adviseurs versterken Solid ProfessionalsWai-Lun Mok, recent afgestudeerd in Econometrie & Operationele Research aan de Vrije Universiteit Amsterdam, is bij Solid Professionals aangesteld als Consultancy Finance & Risk. Over zijn motivatie zegt hij: “Ik heb gekozen voor Solid Professionals omdat het een snel groeiend en ambitieus bedrijf is. Naast de veelzijdige en uitdagende opdrachten bij grote organisaties in de financiële sector staat persoonlijke ontwikkeling altijd voorop.” Gedurende zijn opleiding liep Mok stage bij zakenbank Kempen & Co en rondde zijn afstudeerstage af / deed werkervaring op binnen het team Investment Risk & Performance. Vanuit zijn kwantitatieve achtergrond en programmeervaardigheden wil de young professional zich in zijn nieuwe rol verder bekwamen op het gebied van Finance en Risk management, en wil hij verder zijn soft skills aanscherpen door trainingen te volgen die binnen Solid Professionals worden aangeboden.

Laurens Stronks rondde zijn Master Theoretische Natuur- en Wiskunde af aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie werkte hij als docent op diverse plekken en is hij ook actief geweest binnen zijn opleiding. Na zijn studie was hij toe aan een geheel nieuwe uitdaging en koos als startpunt op de arbeidsmarkt voor zijn rol als Consultant Finance & Risk bij Solid Professionals. Stronks licht zijn keuze verder toe: Solid Professionals biedt mij enerzijds de unieke kans om mezelf te kunnen ontwikkelen op diverse vlakken aan de hand van professionele trainingen en uitdagende, diverse opdrachten, terwijl het anderzijds een unieke en inspirerende omgeving is die het werk leuk maakt.” Stronks richt zich in zijn nieuwe rol vooral op kwantitatieve projecten, waarin hij zijn analytische vaardigheden kan gebruiken.

Ook Anne Hoekstra is bij Solid Professionals gestart als Consultant Finance & Risk. Hij richt zich vooral op projecten die analytische en strategische skills vereisen, gecombineerd met een sterk cijfermatig inzicht. Gevraagd naar zijn motivatie om voor Solid Professionals te kiezen, zegt hij onder meer: “Solid Professionals biedt een perfecte omgeving voor Young Professionals om zich verder te ontwikkelen op zowel inhoudelijk als persoonlijk gebied.” Hoekstra behaalde twee Masters, in Finance en in International Finance Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studietijd liep hij een half jaar stage binnen de Venture Capital sector als Investment Analyst. Bij Solid wil Hoekstra de komende jaren zijn financiële kennis verder uitbreiden en ervaring opdoen binnen het financieel domein.

Taco Trimbach is de meest recente aanwinst van Solid Professionals en ook hij is als Consultant Finance & Risk aan de slag gegaan. Trimbach studeerde recentelijk af aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij een Master in Finance behaalde. Gedurende zijn studie was hij onder meer actief als bestuurslid bij Integrand, een van de grootste academische werk- en stagebemiddelaars van ons land. Ook liep hij stage binnen de Business Restructuring Services tak van accountancy- en advieskantoor PwC. Daar ondersteunde hij bij diverse financiële herstructureringen, stelde hij financiële modellen en presentaties op en voerde hij marktonderzoek uit. Gevraagd waarom hij na zijn afstuderen voor Solid Professionals heeft gekozen, zegt Trimbach: “Bij Solid Professionals maak ik deel uit van een jong en ambitieus bedrijf, terwijl ik ook de kans krijg mijzelf bij verschillende organisaties te ontwikkelen”.