Zes young professionals aan de slag bij Zestgroup

05 maart 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De zesde lichting van de Masterclass Consultancy van Zestgroup is van start gegaan. De nieuwste deelnemers zijn Brian van Aanholt Soliz, Marlou Formijn, Maudy Bijen, Manon Eisses, Matthijs van der Ploeg en Martijn Krijgsman. Onder begeleiding van senior consultants van Zestgroup zullen de kersverse adviseurs worden klaargestoomd voor een carrière in de consultancy.

De afgelopen jaren heeft management consultancybureau Zestgroup zijn klanten- en opdrachtenportefeuille sterk uitgebreid, met als gevolg een toenemende vraag naar nieuw talent. Om nieuwe, jonge professionals te werven en hen voor te bereiden op een loopbaan in de consultancy, lanceerde Zestgroup in 2015 haar eerste Masterclass Consultancy. Het betreft een traineeship, in de eerste twee maanden worden de trainees door een theoretische leergang gehaald en wordt in diezelfde periode in samenwerking met de klanten van Zestgroup een eerste consultancy ervaring opgedaan. In het eerste jaar is er intensieve begeleiding. Tijdens het traineeship neemt complexiteit en zelfstandigheid gestaag toe, ervaren trainers, coaches en senior consultants helpen in deze begeleiding. Zo worden de trainees voorbereid op een carrière in de advieswereld.

De eerste maand kent een uitgebreid trainingsprogramma, met daarin onder andere trainingen in PRINCE2 Foundation, Agile/Scrum, Stakeholder Engagement en Lean Six Sigma (Yellow Belt). In de tweede maand voeren de consultants een opdracht uit bij de klanten van Zestgroup. In afstemming met de klant en onder begeleiding van een senior consultant van Zestgroup, worden de fijne kneepjes van het vak voor het eerst geoefend; de ervaring leert dat na deze twee maanden een trainee al zelfstandig bij opdrachtgevers aan de slag kan gaan. 

Zes young professionals aan de slag bij Zestgroup

Inmiddels is de zesde lichting van de Masterclass Consultancy begonnen. Een overzicht van de deelnemende young professionals:

Brian van Aanholt Soliz

Brian van Aanholt Soliz studeerde in 2017 af in Technische Bedrijfskunde / Business Development aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij liep onder meer stage bij PLANQ, waar hij onderzoek deed naar de positionering in de markt van een meubellijn. Van Aanholt Soliz over zijn verwachtingen ten aanzien van de Masterclass Consultancy: “Ik verwacht van Zest een open bedrijfscultuur met medewerkers die op zoek zijn naar kansen en ontwikkelingen en waarbij iedereen elkaar betrekt om dat stapje extra te kunnen zetten voor de klant." Vooral de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden spraken hem aan in zijn keuze voor Zestgroup. Hij geeft aan: "Ik heb voor Zest gekozen omdat Zest een organisatie is die in haar werknemers investeert middels opleidingen en kennisbijeenkomsten en waarbij een ideale mix is tussen ervaren collega’s en starters.

Marlou Formijn

Marlou Formijn is afgelopen jaar afgestudeerd in Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij koos om twee redenen voor Zestgroup: “Ik heb voor Zest gekozen omdat Zest een masterclass aanbiedt aan starters, daarnaast spreekt de informele sfeer me aan.” Formijn doorliep haar afstudeerstage bij Essent, waar ze een onderzoek uitvoerde om in kaart te brengen hoe de afdeling Facility Services beter zichtbaar, bekender en beter bereikbaar kon worden voor de medewerkers van het energieconcern. Vooruitblikkend op de Masterclass geeft ze aan: “Ik verwacht dat de Masterclass intensief wordt, maar met de juiste instelling en begeleiding komt het vast helemaal goed."

Maudy Bijen

Maudy Bijen studeerde afgelopen jaar af in Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft ze bovendien bijgedragen aan het talentontwikkelingsprogramma Faciliboost. Over haar keuze voor Zestgroup, zegt Bijen: "Ik heb voor Zest gekozen omdat het tweedelige programma mij erg aanspreekt. Ik ben ervan overtuigd dat ik in de cultuur van deze organisatie pas. Van Zest verwacht ik dat ik, door samenwerking, word klaargestoomd om als volwaardig business consultant te functioneren." 

Manon Eisses 

Manon Eisses rondde in 2015 een bachelor in International Hospitality Management af aan Stenden en vervolgens ook haar master in Strategic Innovation Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. In lijn met haar bacheloropleiding deed Eisses facilitaire ervaring op als managementtrainee binnen Starwoord Hotels & Resorts, waar ze zich onder meer bezighield op het vlak van Total Revenue Management. Haar recente keuze voor de Masterclass Consultancy van Zestgroup komt voort uit het feit dat het programma, zo geeft ze aan, “een ideale start" voor haar carrière biedt: "Het uitgebreide programma spreekt mij erg aan. Ik verwacht van Zest ondersteuning om mijzelf optimaal te ontwikkelen op het gebied van business consultancy", aldus Eisses.

Brian van Aanholt Soliz, Marlou Formijn, Maudy Bijen, Manon Eisses, Matthijs van der Ploeg en Martijn Krijgsman

Matthijs van der Ploeg

Matthijs van der Ploeg rondde in 2016 zijn Bachelor of Business Administration af aan de Arnhem Business School. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan binnen de bankensector en op het snijvlak van sales en customer relationship management. Zo was hij ruim twee jaar werkzaam bij ABN AMRO, in de rol van Daily Banking Affairs Consultant. Eerder was hij als Energy Consultant zo’n drie jaar actief bij energieleverancier Nuon. Over zijn deelname aan de Masterclass zegt hij: “Ik heb voor Zest gekozen omdat ik mezelf wil ontwikkelen en een meerwaarde ben voor het bedrijf. Door te blijven leren wordt mijn toegevoegde waarde steeds groter. Ik verwacht van Zest hard werken, leuk verdienen en veel plezier."

Martijn Krijgsman

Martijn Krijgsman denkt met zijn deelname aan de Masterclass veel op te kunnen steken: “Ik heb voor Zest gekozen omdat het bedrijf uit een professionele groep mensen bestaat die voor de volle 100% ergens voor gaan en ik heel veel van ‘Zesters’ kan leren”, geeft hij aan. Vorig jaar rondde hij zijn bachelor Technische Bedrijfskunde af. Krijgsman werkte daarnaast al jaren voor transport- en verhuurbedrijf Vlerk Groep. Over de Masterclass Consultancy zegt hij: “Ik verwacht van Zest een club met professionals die de beste oplossingen aanreiken voor hun klanten."

Zestgroup heeft recent het Masterclass concept iets veranderd: young professionals kunnen nu elke twee maanden in het traineeship instromen. Geïnteresseerden kunnen meer lezen op de vacaturepagina voor de Masterclass Business Consultancy.

Gerelateerd: Jeroen Geurtsen over de Zestgroup Masterclass Business Consultancy.

* Doelgroep van de Masterclass Consultancy van Zestgroup zijn (net of bijna) afgestudeerde HBO/WO’ers. Afstudeerrichtingen die onder meer in aanmerking komen zijn (bedrijfs)economie, bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica, Management Economie en Recht (MER), wiskunde, natuurkunde en scheikunde.