Ervaringen over Solid Professionals Young Professional Programma

13 oktober 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Eerder dit jaar startten Amandeep Singh en Chaka Renardel de Lavalette met het Young Professional Programma bij Solid Professionals. In dit artikel vertellen ze over hun ervaringen bij het bureau, waaronder over hun eigen recruitmentproces, de trainingen van het Young Professional Programma, de begeleiding van de Talentmanager en de sfeer binnen de organisatie.

Amandeep Singh behaalde een Bachelor in International Business Management aan de Haagse Hogeschool en afgelopen jaar een Master in Business Administration aan de Heriott-Watt University in Londen. Begin dit jaar besloot ze zich aan te sluiten bij Solid Professionals, een bureau dat zich vanuit zijn drie praktijken – Advisory, Interim en Recruitment – vooral bezighoudt met werving & selectie van financiële professionals. Binnen Solid Professionals* volgt Singh het tweejarige Young Professional Programma (Traineeship Risk & Finance). Vanuit dit programma worden young professionals vanuit Solid Professionals bij verschillende opdrachtgevers ingezet, veelal grote banken en verzekeraars.

Zo werkt Singh inmiddels ruim een half jaar op de Financial Reporting afdeling voor ING Commercial Banking, Lending. “Merendeels houd ik me bezig met de maand- en kwartaalafsluiting. Het werk bestaat uit het maken van analyses van de balans en resultatenrekening die nodig zijn voor de financiële reportages die geleverd moeten worden”, licht Singh toe.

Ook Chaka Renardel de Lavalette werkt net als Singh vanaf begin 2017 via het Young Professional Programma van Solid Professionals bij ING, maar dan op de data quality management-afdeling. Nadat ze haar Bachelor of Business Administration aan de Hotelschool in Den Haag afrondde, wilde ze graag meer doen met cijfers en analyse. Daarom besloot ze een Master in Finance te volgen aan de VU in Amsterdam, die ze afgelopen zomer succesvol wist af te ronden. Bij ING ontwikkelt ze rapporten die naar De Nederlandsche Bank gaan, draagt ze bij aan de jaarrekening en heeft ze contact met verschillende vestigingen van ING over het ontwikkelen en aanleveren van data.

Amandeep-Singh, Solid Professionals Young Professional Programma

Recruitmentproces

Zowel Singh als Renardel de Lavalette werden na het voltooien van hun opleiding via internet benaderd door Solid Professionals, Singh nadat ze haar CV online had gezet en Renardel de Lavalette via LinkedIn. “Het recruitment proces heb ik ervaren als soepel en transparant. Na een superleuk gesprek met Maaike (Koster, Recruitment Consultant bij Solid Professionals, red), werd ik binnen een week al uitgenodigd voor een eerste gesprek bij de opdrachtgever. Er werd snel geschakeld en er was goede begeleiding vanuit Solid Professionals”, blikt Singh terug.

Ook Renardel de Lavalette is goed te spreken over haar eerste kennismaking: “Je kunt echt jezelf zijn bij Solid Professionals. Bovendien kun je echt eerlijk zijn over wat je al kan en wat je nog wilt leren.” Ze is blij met de open en zorgvuldige manier waarop het recruitmentproces verliep: “Er werd goed doorgevraagd naar mijn eigenschappen en ervaringen zodat ik er zelf ook beter achter ben gekomen wie ik ben en wat ik te bieden heb. Vervolgens ben ik heel erg geholpen met het vertellen van mijn persoonlijke verhaal voor de sollicitatie bij opdrachtgever. Dat is natuurlijk erg waardevol als je voor het eerst op een serieuze baan solliciteert.”

Young Professional Programma

Beiden volgen onder begeleiding van Talent Manager Kathelijn Loos het Young Professional Programma. Renardel de Lavalette legt uit wat het traject haar brengt: “Ik heb bewust gekozen voor een traineeship. Graag wil ik mezelf blijven ontwikkelen maar dit vergt aandacht en tijd. Door de begeleiding van een talentmanager weet je zeker dat je ermee bezig blijft. Bovendien is het fijn om er met iemand over te praten die er verstand van heeft en kan helpen bij het vormgeven van je ontwikkelplan.”

Ook Singh is erg positief over het programma en de bijbehorende begeleiding: “Talentmanager Kathelijn is super makkelijk om mee te praten, ze kan je goed begeleiden en door haar ervaring weet ze ook heel goed hoe je het beste om kunt gaan met bepaalde situaties.” Ze vervolgt: “Het opleidingstraject van het Young Professional Programma van Solid Professionals is heel breed. Er zijn inhoudelijke trainingsavonden, maar ook trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling. Beide trainingen zijn van toegevoegde waarde, en zijn tegelijkertijd niet té intensief. Het is leuk dat je samen met een groep begint en zo in contact komt met andere young professionals die werkzaam zijn bij andere bedrijven, op andere opdrachten. Op die manier kan je leren van elkaar.” Chaka Renardel de Lavalette, Solid Professionals Young Professional Programma

Kickstart

Ook over de sfeer binnen het bedrijf onderling zijn de twee young professionals erg tevreden. Renardel de Lavalette: “Behalve dat er bij Solid Professionals alles aan gedaan wordt dat jij de ontwikkeling en begeleiding krijgt die je wilt of nodig hebt, is het ook een hele leuke, gezellige groep. Zo organiseert Solid Professionals leuke evenementen en zijn de trainingen in vrij kleine groepen heel persoonlijk! Kortom, als je zelfontwikkeling, een leuke baan en gezellige collega’s belangrijk vindt dan kan Solid Professionals je helpen om dit te vinden!” Zo organiseren ze twee keer per jaar een BBQ, waar iedereen, alumni en oud medewerkers naartoe komen om bij te praten en in contact te blijven met het netwerk.

Singh, op haar beurt, geeft aan: “Ik zou Solid Professionals omschrijven als ambitieus en energiek. Een jong bedrijf vol positieve energie en de wil om (young) professionals te helpen met het kickstarten van hun carrière. Uit mijn eigen ervaring vind ik het Young Professional Programma een goede eerste stap voor recent afgestudeerden. De begeleiding van de Talentmanager en de trainingen geven je net dat extraatje dat je goed kunt gebruiken.” Het enthousiasme van de twee over hun nieuwe werkgever is niet geheel verrassend. Eerder dit jaar wist Solid Professionals een plek te bemachtigen bij de 50 beste werkgevers van Nederland.

Solid Professionals bestaat in 2017 tien jaar en zij vieren dat uitgebreid met diverse activiteiten, Zo deed het bedrijf op de Maliebaan deze zomer mee met de Roparun 2017, een run vanaf Parijs of Frankfurt naar Rotterdam waarmee geld werd ingezameld voor kankerbestrijding. Dit najaar, op 2 november 2017, organiseren ze een Ontbijtsessie met gastsprekers als Jan Peter Balkenende en Farid Tabarki – Hoe nieuwe technologie en maatschappelijke thema’s de financiële sector beïnvloeden.

* Solid Professionals biedt haar klanten gespecialiseerde kennis & capaciteit via een unieke combinatie van hoogwaardige, betrokken en specialistisch advies, recruitment en interim dienstverlening in Finance & Risk – veelal binnen de financiële dienstverlening.