Wigo4it kiest voor LINKIT, HeadFirst, Detron, VKA en De Staffing Groep

28 juni 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Wigo4it gaat de komende twee jaar voor externe inhuur gebruik maken van de diensten van vijf partijen: LINKIT, HeadFirst, Detron ICT, Verdonck, Klooster & Associates en De Staffing Groep. 

Onder de naam Wigo4it werken de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (de G4) sinds 2007 samen aan de verbetering van dienstverlening aan burgers op het brede werkgebied van werk, inkomen en zorg. Gespecialiseerd in ICT (elektronische systemen en e-dienstverlening), richt het bedrijf zich op het verbeteren van de dienstverlening van de sociale diensten door innovatie van ICT en ondersteunt het de primaire processen van de sociale dienst. Wigo4it bouwt en beheert zelf applicaties en stuurt daarnaast externe leveranciers aan.

Aflopende raamovereenkomsten Wigo4it

Om zijn eigen team van professionals aan te vullen maakt Wigo4it, zoals zoveel organisaties, gebruik van externe inhuurkrachten. Eind deze maand (30 juni 2017) zullen de huidige raamovereenkomsten voor het leveren van deze professionals aflopen. Deze overeenkomsten liepen sinds 2013, toen Wigo4it ICT dienstverleners Atos, Ordina en LINKIT (dat onderdeel uitmaakte van een consortium met daarin ook ICT dienstverleners Bartosz, DiVetro en Motion10) als ‘preferred suppliers’ aanwees.

Wigo4it selecteert vijf partijen voor externe inhuur

Met de aflopende raamovereenkomsten in het achterhoofd besloot Wigo4it eind vorig jaar een openbare Europese aanbesteding uit te schrijven. Na een zorgvuldig selectieproces van alle partijen die zich hadden ingeschreven, heeft het ICT bureau uit Den Haag recent contracten getekend met vijf partijen. De nieuwe mantelovereenkomsten voor flexibele inhuur, met een totale waarde van ongeveer €9 miljoen, zijn onderverdeeld in drie categorieën: ICT functies (perceel 1), business projectmanagers, programmamanagers, interim managers en business consultants (perceel 2) en uitzendkrachten (perceel 3).

Perceel 1 (ICT functies) is gewonnen door een consortium van LINKIT samen met HeadFirst en Detron ICT Groep. LINKIT, met circa 700 professionals een IT-dienstverlener gespecialiseerd in het selecteren en bemiddelen van IT-professionals, zal als hoofdaannemer fungeren en adviseren in systeemontwikkeling en technische beheervraagstukken.

Het consortium bestaat naast LINKIT verder uit ICT dienstverleners Bartosz (verantwoordelijk voor het testen en testmanagement), DiVetro (gespecialiseerd in informatieanalyse, sourcing- en regievraagstukken en projectmanagement), Informaat (UX designbureau voor digitale producten en diensten), Motion10 (specialist in portaal- en integratietechnologie) en Procam (gespecialiseerd in het vinden en ontwikkelen van hoogopgeleide IT Talenten).

Wigo4it kies voor Linkit, HeadFirst, Detron, VKA en De Staffing Groep

Het tweede perceel (Business projectmanagers, programmamanagers, interim managers en business consultants) is gegund aan de combinatie HeadFirst, Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en opnieuw een consortium met LINKIT. Voor perceel 2 bestaat het consortium met LINKIT nog uit: Bartosz, DiVetro, Motion10 en PBLQ (publiek adviesbureau gespecialiseerd in verandervraagstukken in de informatiesamenleving). Perceel 3 (uitzendkrachten), werd gewonnen door detacheerder De Staffing Groep.

Reacties

VKA, met zo’n 90 professionals een adviesbureau uit Zoetermeer gespecialiseerd in het verbeteren, versnellen en vereenvoudigen van de overheidsdienstverlening aan burgers en bedrijven, laat in een reactie op de gewonnen raamovereenkomst weten: “We zijn trots dat Wigo4it voor VKA heeft gekozen, en we zien uit naar een succesvolle samenwerking!”

Ook Daan de Groof, strategisch accountmanager bij LINKIT, blikt tevreden terug op de (hernieuwde) gunning en vooruit op de samenwerking: “Wij zijn zeer verheugd met de gunning en continuering van de mantelovereenkomst bij Wigo4it”, om daar aan toe te voegen: “Deze aanbesteding bewijst wederom dat we elkaar erg goed liggen. Het consortium is acht jaar geleden ontstaan bij de eerste inschrijving van Wigo4it en we vinden het geweldig dat deze samenwerking van gespecialiseerde partners zo doeltreffend aanslaat en tevens concurrerend is met de traditionele partijen en brokers”.

Niek Rooks en Patrick Rikken, partners bij DiVetro, geven onder meer aan: "...Dat het ons nu voor de derde keer op rij gegund is om in dit harmonieuze samenwerkingsmodel opnieuw te mogen leveren aan Wigo4it, bewijst dat ons concept werkt en gewaardeerd wordt. Inmiddels hebben we als consortium een hele reeks aanbestedingen gewonnen, waardoor we kunnen stellen dat Wigo4it de bakermat is geweest voor een succesvol leverconcept.”

Maarten Piepers, partner bij Bartosz ICT, geeft onder meer aan: “Met trots werken we vanuit ons consortium van specialisten samen met bedrijven die dezelfde passie voor vakmanschap koesteren. Vanuit de drive om klanten zoals WiGo4it echt verder te helpen in de volle breedte van haar ICT vraagstukken”.

Alle raamovereenkomsten zijn op 9 juni 2017 getekend en zullen per 1 juli 2017 ingaan. De initiële looptijd is twee jaar met de optie om maximaal drie keer te verlengen met één jaar.