Maastricht School of Management en Twynstra Gudde werken samen

03 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Maastricht School of Management (MSM) heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Als onderdeel van de samenwerking zullen de twee partners hun expertise bundelen om nieuwe open en incompany opleidingen te ontwikkelen voor managers uit het bedrijfsleven.

Opgericht in 1952, is Maastricht School of Management (MSM) een van de oudste en grotere business schools van ons land. Jaarlijks studeren er wereldwijd rond de 1.000 studenten af aan een van de MSM programma
s, die een goede reputatie hebben. Zo stond bijvoorbeeld het full time Master of Business Administration (MBA) programma van MSM in de Eduniversal Best Masters & MBAs ranking (2015/2016) op #2 in Nederland en op #11 in West-Europa. MSM alumni bekleden topposities in het bedrijfsleven, de overheid en in het onderwijs.

Om de kwaliteit van haar opleidingsprogramma’s voor leidinggevenden te verbeteren heeft de onderwijsinstelling voor de ontwikkeling van twee nieuwe programma’s partnerships gesloten met drie partijen: Aachen RWTH University, communicatiebureau Edelman en adviesbureau Twynstra Gudde. De drie partijen zullen hun expertise bundelen om samen de executive EXPERT opleiding te ontwikkelen – deze opleiding is gericht op het hoger management van zorginstellingen waarin het ontwikkelen van visie en leren handelen met de opkomende (technologische) trends in deze sector centraal zullen staan. Daarnaast ontwikkelt MSM samen met Twynstra Gudde een zorgmanagementopleiding, gericht op effectieve bedrijfsvoering voor het middenmanagement.

Maastricht School of Management sluit samenwerking met Twynstra Gudde

In een reactie op de samenwerking met Twynstra Gudde stelt MSM in een persverklaring: “Beide organisaties hebben ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van hoogwaardige managementopleidingen. MSM heeft haar sporen verdiend in de internationale MBA-wereld door de ontvangst van diverse internationale accreditaties, vooral door hun innovatieve werkwijze in hun onderwijsaanbod. Twynstra Gudde heeft jarenlange ervaring op de Nederlandse markt en specifiek op de gebieden project- en programmamanagement, samenwerken, mens- en organisatieontwikkeling. Door hun krachten te bundelen creëren beide organisaties nieuwe nationale en internationale business mogelijkheden.”

De twee opleidingen op het gebied van zorgmanagement vormen de start van een bredere samenwerking. Later zullen vergelijkbare trajecten volgen voor nieuwe opleidingsprogramma’s, die zich gaan richten op watermanagement, energie en de circulaire economie. 

De adviesbranche heeft van oudsher diverse banden met de opleidingensector. Zo hebben veel bureaus een eigen opleidingenpraktijk, zoals Gladwell Academy (dochter van BlinkLane Consulting), MLC Academy, Novius Academy of Deloitte University, en hebben veel consultants banden met universitaire instellingen. Wouter ten Have, medeoprichter van adviesbureau TEN HAVE Change Management, is verbonden aan de VU, Maarten van Gils van KplusV doceert aan Radboud Universiteit en Desirée van Dun van House of Performance is Assistant Professor aan University of Twente.