Deloitte lanceert universiteit: Deloitte University

19 december 2013 Consultancy.nl

Deloitte heeft een eigen universiteit opgetuigd in Europa. De instelling – genaamd Deloitte University – levert innovatieve opleidingen aan zowel opdrachtgevers als adviseurs van het adviesbureau. Deloitte University EMEA is een initiatief van meer dan 15 landenorganisaties* en is gevestigd in Dolce La Hulpe, een luxe resort nabij Brussel.

Een eigen universiteit is geen primeur voor Deloitte. In 2011 richtte het al een Deloitte University in de V.S. op, gevestigd in het Texaanse Westlake. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 professionals uit 70 landen een opleiding genoten aan de instelling.

Volgens Peter Bommel, CEO van Deloitte Nederland, biedt Deloitte University twee grote voordelen op voor het accountants- en adviesbureau. Door het aanbieden van state-of-the-art opleidingen en faciliteiten kan Deloitte de competenties en adviesvaardigheden van zijn adviseurs naar een hoger niveau tillen. Daarnaast verwacht Bommel dat het een stimulerende werking zal hebben op werving en talent management. “De zoektocht naar toptalent wordt de komende jaren een stuk competitiever. Met de Deloitte University EMEA onderscheiden we ons van de concurrentie, en zorgen we ervoor dat onze organisatie getalenteerde professionals aantrekt en behoudt”.

Deloitte University

Het hoofdkantoor van Deloitte University EMEA is gehuisvest in Dolce La Hulpe, een prestigieus hotel omgeven door 70 hectare bos nabij Brussel. Daarnaast zullen er trainingen plaatsvinden in het Franse Dolce Chantilly. Voor het huidige boekjaar (t/m juni 2014) verwacht Deloitte circa 4.000 deelnemers.

Het aanbod omvat net als Deloitte University VS opleidingen in business development, leiderschap, en functioneel en sectorspecifiek leren. De diverse trainingen worden voornamelijk in-house verzorgd – leerprogramma’s worden ontwikkeld door de landenfirma’s en lesgevers bestaan uit ‘Deloitters’.

* Deloitte University EMEA werd gezamenlijk ontwikkeld door Deloitte member firms uit de regio, waaronder Zuid-Afrika, België, Centraal-Europa, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Oostenrijk.

Nieuws