Maarten van Gils gaat doceren aan Radboud Universiteit

23 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten van Gils, adviseur bij KplusV, gaat als parttime docent aan de slag bij de Radboud Universiteit. Van Gils gaat het docentschap aan bètastudenten combineren met zijn advieswerkzaamheden voor het consultancybureau uit Arnhem.

Maarten van Gils is sinds 2010 werkzaam bij KplusV, na het afronden van zijn PhD in Innovation Management. Momenteel is Van Gils senior consultant en teammanager bij het adviesbureau. In deze rol richt hij zich met name op innovatie- en optimalisatievraagstukken in de sectoren hightech, chemie en life sciences. Hij heeft de afgelopen jaren diverse corporates en publiek-private samenwerkingen bijgestaan in het creëren van krachtige innovatienetwerken. Aan de andere kant van de tafel heeft hij diverse MKB -bedrijven en startups geadviseerd over hoe ze duurzame groei kunnen nastreven. Zo was Van Gils – in opdracht van het Topteam Chemie – nauw betrokken bij het opzetten van de Innovation Labs, broedplaatsen voor academische startups in de buurt van universiteiten.

Binnen KplusV geeft Van Gils leiding aan het adviseursteam dat zich bezighoudt met valorisatie en innovatie. Daarnaast staat hij aan de basis van het Ecosystem Canvas-gedachtegoed van het bureau.

Maarten van Gils gaat doceren aan Radboud Universiteit

Op basis van zijn expertise in het innovatiedomein heeft de Radboud Universiteit, een middelgrote en internationaal goed aangeschreven Nederlandse Universiteit*, Van Gils gevraagd om zich te verbinden aan de onderwijsinstelling. De adviseur heeft het verzoek met gepaste trots aanvaard: per 1 september is hij docent binnen de mastertrack ‘Science, Management and Innovation’ van de academische instelling. Tijdens zijn lesprogramma’s laat hij bètastudenten kennismaken met de hoed en de rand van management en innovatie. “Ik neem hen mee in de wereld van innovatie-ecosystemen en ondernemerschap. Wat is het, wat doet het en wat vraagt het? Daarnaast bereid ik hen heel praktisch voor op het aanstaande werkleven: met tips en trucs voor sollicitatiegesprekken”, licht Van Gils toe.

Eerder al bracht Van Gils een publicatie uit samen met professor Floris Rutjes van de Radboud Universiteit. Dit artikel - met de titel ‘Accelerating chemical start-ups in ecosystems: the need for biotopes’ - verschijnt in de najaarseditie van het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Innovation Management. “We slaan in de casestudie een brug tussen de theorie en de praktijk van het innovatie-ecosysteem. We laten zien dat open innovatie om een holistische aanpak vraagt: het totale ecosysteem – dus alle biotopen samen – telt.”

* In het huidige collegejaar telt de Radboud Universiteit zo’n 20.000 studenten. De bètafaculteit behoort tot een van de grotere van Nederland.