Molenaar & Lok Consultancy start opleidingstak

16 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Molenaar en Lok Consultancy (MLC) is onlangs gestart met de MLC Academy, een nieuw opgezette eigen opleidingstak die naast standaard opleidingsmodules ook maatwerk professionaliseringstrajecten op het gebied van Customer Excellence gaat aanbieden. Met de nieuwe opleidingstak wil MLC hun Customer Excellence kennis- en ervaring breder in de markt delen, bovendien speelt het in op veranderingen in de adviesmarkt.

Adviesbureaus starten opleidingstak
Momenteel is er binnen de adviesbranche een trend waarneembaar waarbij adviesbureaus ervoor kiezen een eigen trainingspraktijk te lanceren, ofwel door het bundelen van bestaande dienstverlening, ofwel door het aan boord halen van nieuwe expertise. Aanleiding is de veranderende vraag vanuit opdrachtgevers – klanten worden steeds kritischer ten aanzien van traditionele consultancytrajecten, en vragen consultants in toenemende mate om hun eigen mensen te ontwikkelen. Die opgedane kennis zet de opdrachtgever, in de rol van consultant, naderhand dan zelf in.

Molenaar & Lok Consultancy start opleidingstak

In lijn met deze trend zetten diverse adviesbureaus de afgelopen periode eigen opleidingspraktijken op. Zo startte consultancybureau ConQuaestor eind vorig jaar zijn opleidingstak ConQuaestor Academy, lanceerde WagenaarHoes begin dit jaar hun eigen WagenaarHoes Academie, en vorige maand nog zette Q-Consult het opleidingslabel ‘LearninQ’ op.

MLC Academy
Ook Molenaar en Lok Consultancy (MLC) geeft nu invulling aan de trend, met de lancering van MLC Academy. Met het nieuwe label wil MLC zijn kennis en expertise op het gebied van Customer Excellence – waarmee het nu organisaties helpt zelfstandiger te worden en te professionaliseren – ook breder gaan delen. Binnen het opleidingsprogramma zullen diverse thema’s zoals onder meer klantgestuurde procesorganisaties, resultaatgericht sturen, het ontwerpen en modelleren van processen en continu verbeteren aan bod komen. Daarnaast biedt MLC Academy ook coaching-on-the-job, ter ondersteuning van het realiseren van doelstellingen, ronde tafels, kennissessies en meer. In totaal biedt MLC Academy, vanuit hun expertisegebieden, trainingen en ondersteuning aan rondom negen gebieden:

MLC - Opleidingstrajecten

De MLC Academie zal geleid worden door MLC principal consultant Freek Hermkens, die vanuit het bureau verantwoordelijk wordt voor het aanbod van de Academy en daarnaast als hoofddocent optreedt binnen enkele opleidingstrajecten.

Freek Hermkens - MLC

Gamification
Binnen de opleidingstrajecten van MLC Academy zal veelvuldig gamification – een in het bedrijfsleven veel gebruikte toepassing van gametechnieken – ingezet gaan worden. “Bij de Academy en de MLC dienstverlening staat het gebruik van spelelementen centraal. Door het gebruik van gameprincipes en game-mechanieken ervaren mensen dingen zelf en worden kennis, houding en gedrag beïnvloed. Doormiddel van gamification wordt van het tijdelijke werk een spel gemaakt en worden doelgroepen in beweging gebracht en geactiveerd om gedrag te veranderen en snelle verbetering in de prestaties binnen organisaties te realiseren”, stelt Hermkens.