WagenaarHoes lanceert WagenaarHoes Academie

05 februari 2014 Consultancy.nl

WagenaarHoes heeft een nieuw label gelanceerd: WagenaarHoes Academie. Het nieuwe label wordt niet van de grond af aan opgebouwd - WagenaarHoes Academie bundelt alle bestaande trainingen en opleidingen van het Driebergse organisatieadviesbureau onder een kap.

In een persbericht geeft WagenaarHoes twee belangrijke redenen voor de lancering van WagenaarHoes Academie. Ten eerste, expertise en diensten op het gebied van training en ontwikkeling was altijd al een integraal deel van projecten, met name bij implementatieprojecten, maar tot op heden was er geen geconsolideerde aanpak in de markt.

Door het bundelen van expertise in een academie, positioneert WagenaarHoes nu zijn trainingexpertise naast zijn andere belangrijkste diensten – organisatieadvies, coaching en interim-management. De samenvoeging zorgt voor een professionalisering van het aanbod en tegelijkertijd voor een verhoogd bewustzijn onder (potentiële) opdrachtgevers.

WagenaarHoes Academie

Ten tweede, het besluit ligt in lijn met het alsmaar veranderende consultinglandschap, en speelt in op de wens van opdrachtgevers om minder afhankelijk te zijn van consultants tijdens de implementatie en post-implementatie fases – fases waarin over het algemeen de meeste manuren in beslag worden genomen en essentieel zijn voor de daadwerkelijke realisatie van business case voordelen.

Met het opzetten van een dedicated trainingstak etaleert WagenaarHoes verder dat ze een ‘partner in verandering’ (zoals zij dit noemen) zijn en kunnen ze klanten helpen om de nodige vaardigheden en capaciteiten uit te bouwen om zo zelfstandig adviezen te implementeren.

Leren en interveniëren
Het trainingsaanbod van WagenaarHoes Academie richt zich op zes inhoudelijke gebieden:

WagenaarHoes - Leren en intervenieren

In alle zes de gebieden worden de modules zo ontworpen, dat ze de drie assen van ontwikkeling raken: strategische-, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Door een continu proces van leren en interveniëren wordt de samenhang tussen de drie dimensies gewaarborgd. Vanuit een leerperspectief volgt de WagenaarHoes Academie twee belangrijke principes: action learning (deelnemers leren in actie en werken in kleine groepen) en real life cases (leeractiviteiten worden gekoppeld aan actuele veranderingen waarmee deelnemers te maken hebben).

WagenaarHoes Academie - De gedachte

WagenaarHoes Academie biedt training in de vorm van open inschrijving, incompany en als co-creatie tussen opdrachtgever en docenten. De trainingen worden verzorgd door de circa 20 eigen adviseurs van het adviesbureau, aangevuld met gastsprekers en gastdocenten die hun sporen hebben verdiend in de praktijk en wetenschap.

Academie praktijken
In de afgelopen jaren zag de adviesbranche een golf aan adviesbureaus die besloten om afzonderlijke trainingspraktijken op te richten. Zo heeft bijvoorbeeld Novius al jarenlang een eigen academie (‘Novius Academy’), en hebben vorig jaar onder andere ConQuaestor en Double Effect een eigen ontwikkelingstak opgezet. Big 4 kantoor Deloitte ging zelfs nog een stap verder – eind vorig jaar lanceerde het Deloitte University, een dedicated state-of-the-art trainingscentrum voor zowel eigen werknemers als klanten.

Nieuws