Kees de Haas in dienst bij organisatieadviesbureau WagenaarHoes

28 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft Kees de Haas binnen het team verwelkomd als nieuwe adviseur.

Met De Haas haalt WagenaarHoes een doorgewinterde adviseur en verandermanager in huis, met jarenlange ervaring binnen de overheid en het bedrijfsleven. Hij vervulde diverse strategische advies- en management-/directiefuncties, onder andere bij diverse gemeenten.

Zo was hij regiosecretaris in Alblasserwaard-Vijfherenlanden en gemeentesecretaris in Sliedrecht en Rozendaal (ad interim), en programmamanager sociaal domein en adjunct directeur dienstverlening en bedrijfsvoering in Almere.

Kees de Haas, Adviseur, WagenaarHoes

Eerder werkte hij voor KPN (in zijn laatste rol als manager business intelligence) en was hij actief in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (afdelingen financiën, HRM en consultancy).

Vanuit WagenaarHoes gaat De Haas zich inzetten als interim-verandermanager en zal hij zich daarnaast op uiteenlopende adviesopdrachten richten. Het 17-koppige adviesbureau helpt bedrijven en overheden bij complexe organisatieveranderingen en vraagstukken op het gebied van strategievorming, leiderschaps- en organisatieontwikkeling en procesmanagement.

Het team van WagenaarHoes is blij met de komst van De Haas: “Kees is een ervaren mensgerichte en resultaatgedreven adviseur en verandermanager met brede ervaring bij de overheid en in het bedrijfsleven”, zo valt te lezen in een persverklaring.

“Met een scherp gevoel voor wat mensen nodig hebben om zich te kunnen verbinden aan de gezamenlijke opgave is Kees in staat om organisaties en medewerkers niet alleen in beweging te brengen, maar ook eigenaarschap en daadwerkelijk resultaat te creëren.”

Dat blijkt ook uit zijn sterke trackrecord: “Niet alleen binnen organisaties (bijvoorbeeld als interim-gemeentesecretaris) maar ook in regionale samenwerking heeft hij zich daarin bewezen”, stelt WagenaarHoes.

Het bureau wijst verder op zijn “integrale kijk op organisaties”, waarbij De Haas zich richt op zowel structuur en processen als cultuur, werkwijzen en gedrag. “Kees helpt mensen en organisaties van visie naar actie naar resultaat te komen en het resultaat samen te vieren.”

Naast zijn inhoudelijke kwaliteiten, vormen volgens WagenaarHoes in het bijzonder zijn persoonlijkheid en de positieve eigenschappen die hij meebrengt een waardevolle aanvulling. “Kees brengt energie, verbinding en vertrouwen. Uitdagingen maakt hij uitnodigend door een open, positieve en veilige omgeving te creëren waarbinnen ieder op een prettige en succesvolle manier kan samenwerken.”