Patrick Tullemans versterkt Performance Management tak van Finext

01 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Patrick Tullemans, afkomstig van Phillips, is sinds half januari aan de slag bij financiële consultancyorganisatie Finext. Binnen het Performance Management team gaat hij zich focussen op het verbeteren van planningsprocessen bij klanten.

Patrick Tullemans heeft jarenlange ervaring in Performance Management als controller, consultant en recent als planningsexpert bij Philips. Hij is gastdocent aan de Universiteit Maastricht en heeft vele publicaties over planning, budgeting en forecasting op zijn naam staan.  Voor zijn overstap naar Finext werkte Tullemans bij Phillips. “Ik vond het boeiend om vanuit het perspectief van één grote organisatie naar planning te kijken. Ik heb daar veel van geleerd. Nu vind ik het echter tijd om weer terug te keren naar consultancy en mijn kennis en ervaring breder in te zetten.”

Consultancy is hem volgens eigen zeggen op het lijf geschreven; hij werkte eerder voor Deloitte, EyeOn en Atos. Over zijn keuze voor Finext zegt hij: “We kennen elkaar al langer; ruim 10 jaar geleden hebben we een gezamenlijke opdracht voor Phillips gedaan. Tot volle tevredenheid.” Het unieke organisatiemodel van Finext* was een belangrijke overweging voor zijn overstap. “De cultuur is gebaseerd op kernwaarden als vertrouwen, verbinden en verrassen. Finexters doorleven deze kernwaarden concreet en passen ze dagelijks toe. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke kernwaarden. Als je A zegt, moet je niet alleen B zeggen maar ook B doen.”

Patrick Tullemans - Finext

Finext richt zich op het concreet verbeteren van de financiële functie. Met 150 consultants in kleine zelfsturende teams is de Haagse organisatie kleinschaliger dan de meeste organisaties waar Tullemans eerder werkte. Een bewuste keuze, zo vertelt hij: “Een grote organisatie is toch nog erg georganiseerd in silo’s en hiërarchische lagen. Bij Finext heb je meer vrijheid, zowel op het commerciële vlak als qua vakinhoud. De teams van specialisten hebben meer ruimte én meer focus.”

Focus op plannings-, forecasting- en budgetteringsprocessen

In zijn nieuwe rol gaat Tullemans zich focussen op het verbeteren van de plannings-, forecasting- en budgetteringsprocessen. “Eerst kijken we samen met de klant naar de gewenste output van deze processen. Waar zit de pijn, hoe lossen we die op en hoe brengen we verbeteringen aan? Deze verbeteringen moeten leiden tot een betere alignement tussen bedrijfsonderdelen, een verkorting en een vereenvoudiging van het planproces. Dat reduceert de benodige effort in planning.”

Martijn Meuling van Finext Performance Management is enthousiast over de komst van Tullemans. “De ervaring van Patrick is een mooie uitbreiding op onze expertise rondom planning, forecasting en budgeting. Zijn focus op de functionele aspecten en heldere visie op integrated business planning combineren goed met onze expertise van slimme IT-oplossingen. Performance Managementoplossingen vormen vaak een sterke enabler voor het verbeteren van de processen.”

* Finext is een aantal jaar geleden verkozen tot ‘Slimste bedrijf van Nederland’ en verschijnt regelmatig als voorbeeld van een innovatief organisatiemodel op de televisie, de radio en in de krant.