Finext verkozen tot Slimste Bedrijf van Nederland

26 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau Finext is afgelopen week verkozen tot het ‘Slimste Bedrijf van Nederland’.

Sinds 2010 organiseert MKB Krachtcentrale de verkiezing het ‘Slimste bedrijf van Nederland’. Het slimste bedrijf van Nederland is de MKB organisatie die door het inzetten van medewerkers op hun kracht meer toegevoegde waarde creëert. Bovendien betrekt deze organisatie haar medewerkers en omgeving bij innovatietrajecten. Kortom, het bedrijf is slimmer gaan werken, door het gebruik van onder meer innovatie, samenwerkingsverbanden en kennisdeling.

Dit jaar zijn negen bedrijven verkozen tot ‘Slimste Bedrijf van Nederland’. Het betreft BLW Kunststoffen (Nuenen), CM Groep (Breda), Effectory (Amsterdam), Ferro-Fix (Rotterdam), Proflite (Zutphen), Reurings Precisie Plaatwerk (Delfgauw), Schoongewoon (Den Bosch), Vitrov (Vught) en Voys Telecom (Groningen). Finext kreeg van de organisatie een eervolle vermelding, omdat het adviesbureau uit Voorburg dient als een “excellent voorbeeld voor succesvolle sociale innovatie”.

Finext - Slimste bedrijf van Nederland

“Finext heeft een speciale plek in het Hart van de MKB Krachtcentrale. Niet alleen door haar unieke organisatiemodel of het onderscheidende aandeelhouderschap. Zeker ook omdat ze de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd hebben in het anderen laten leren van hun ervaringen als lerende organisatie”, aldus de jury van MKB Krachtcentrale. “Inmiddels heeft Finext met haar ontwikkeling en zuiver kloppende investeringen in mens en model, meer dan ooit de titel ‘Slimste Bedrijf van Nederland’ verdiend. Wij zijn vereerd om Finext en haar satellietbedrijven tot deze club te mogen rekenen”.

In de prijzen

Het is voor Finext de zoveelste onderscheiding / award in korte tijd. Eerder dit jaar stond het unieke organisatiemodel, gebouwd op onder meer ondernemerschap en vakmanschap, centraal in VPRO Tegenlicht. Vorig jaar ging Editie NL ook al langs bij Finext om haar business model uit te lichten.