Vier nieuwe (associate) partners benoemd bij First Consulting

24 februari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 1 januari heeft First Consulting bekendgemaakt dat Paul ten Haaf als partner wordt benoemd en David Renet, Elger van Vooren en André van Teeseling als associate partner. De vier nieuwe (associate) partners, die allen onderdeel gaan vormen van het leiderschapsteam van First Consulting, reflecteren op hun bijzondere mijlpaal. 

David Renet: “Ik heb 10 jaar geleden bewust gekozen voor First Consulting door de combinatie van proces, systeem en techniek. Toen Maarten Icking en Ivo van Zuidam aangaven dat ze een eigen bedrijf op gingen starten heb ik besloten om hierin mee te gaan, zowel vanuit de inhoud alsook mijn vertrouwen in het team. Het bedrijf is in de afgelopen jaren natuurlijk enorm gegroeid. Het voelt alsof we bezig zijn met versie 2.0, maar wel met behoud van onze kernwaarden. Onze contacten zijn uitgebreid, ook richting directie- en Raad van Bestuur niveau en de projecten hebben een steeds bredere impact. Maar nog steeds zijn het operationele vraagstukken met een meetbaar resultaat. Dat is ook wat mij al die jaren is blijven motiveren.” 

Paul ten Haaf: “Ik was er letterlijk vanaf het begin bij. Ivo en Maarten hebben het plan voor First Consulting bedacht. Samen hebben ze mij toen gevraagd. Ik vond het een mooi en spannend verhaal, maar heb wel getwijfeld omdat het op dat moment ook lekker ging in mijn rol bij Accenture. Toch heeft de zekerheid dat het een goed team was de doorslag gegeven om mee te doen. In 10 jaar tijd zijn we naar 160 collega’s gegroeid. Ik denk dat we drie fases kunnen onderscheiden. Vanaf het begin tot circa 70 collega’s waren we vooral bezig om een stevige basis op te bouwen. Bewust kozen we voor de focus op één sector. Toen vervolgens Geert van der Goor (managing partner van First Consulting) erbij kwam werd de vervolgstrategie ingezet om te diversifiëren en andere sectoren te benaderen. De derde fase is het verder groeien naar 300 tot 400 collega’s met behoud van kwaliteit. Dat gaat overigens zeker lukken want deze kwaliteit is over de jaren heen steeds hoger geworden.” 

Paul ten Haaf, David Renet, Elger van Vooren, Andre van Teeseling

“Wat ik extra gaaf vind is dat First Consulting ook steeds meer wordt gezien als een partij met een goede naam op het vlak van digitalisering van processen, iets waar ik leiding aan mag geven en waarbij we mooie partnerships met o.a. Mendix en YellowFin hebben. Ik heb dan ook nooit terugverlangd naar de periode waarin we heel klein waren.” 

Elger van Vooren: “Voor mij was het iets anders. Ik kwam 9 jaar geleden met een paar jaar werkervaring binnen in een organisatie met een sterke cultuur met mensen die elkaar al lang kenden. Dat was best wel even wennen, maar ik weet nog dat ik bij een project bij Eneco aan de slag ging en aan het eind van die dag een mailtje aan Maarten heb gestuurd dat ik deze dag als een warm bad had ervaren. Ook was er een cultuur van mensen die gewend waren aan het werken bij een groot consultancy bureau, waarbij het wel een jaar heeft geduurd om dat er goed in te kunnen slijpen. Kijkend naar wie er nu gepromoveerd zijn, is het opvallend dat je niet in een bepaald hokje hoeft te zitten om verder te komen binnen First Consulting. We hebben alle vier een andere persoonlijkheid maar we delen wel de kernwaarden van het bedrijf.” 

André van Teeseling: “Ondanks dat er best een aantal voormalig Accenture mensen werken lijkt First Consulting absoluut niet op Accenture. Accenture is natuurlijk een speler van een heel ander formaat en het zou niet terecht zijn om ons daarmee te vergelijken. First Consulting is een enorm pragmatisch en no-nonsense bedrijf en straalt dit uit in de manier van werken en de projecten die worden gedaan. We staan dicht bij de business, werken agile (bijvoorbeeld zonder kantoor), en hebben een enorm gedreven en jong team. Heel prettig om in te werken.” 

Op de vraag wat er voor zorgt dat de vier (associate) partners bij First Consulting blijven komt een unaniem antwoord: alle vier geven aan het meest trots te zijn op de collega’s, het plezier in het werk en de resultaten die we daarmee bij klanten neerzetten. Paul vult aan: “We doen gave projecten die er echt toe doen, samen met leuke mensen waar je energie van krijgt. ‘Work hard, play hard’ zie je terug bij First.” 

David Renet (37) is getrouwd, heeft drie kinderen en verhuist binnenkort naar Hedel. Zijn grootste hobby is motorrijden, hij gaat dan ook graag samen met zijn vrouw toeren in de Eifel. Elger van Vooren (36) is opgegroeid in het pittoreske Zeeuws-Vlaanderen en woont tegenwoordig met zijn vriendin en twee kinderen (0 en 4) in Breda. 

Paul ten Haaf (41) heeft samen met zijn vrouw Barbara drie kinderen van 6, 8 en 10. Hij woont in Heemstede en houdt van hardlopen, fitnessen en kokkerellen (dit laatste ook samen met de kids). André van Teeseling (50) is getrouwd met Ilse en heeft een dochter van 20. Hij woont in Nijkerk en is van oorsprong wetenschapper (gepromoveerd in astrofysica). In zijn vrije tijd speelt hij onder andere als bassist in een band.