Yellowfin en First Consulting sluiten partnership

18 september 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

First Consulting heeft een partnership gesloten met Yellowfin. Door deze samenwerking is First Consulting nog beter in staat om een kwalitatief hoogwaardige BI oplossing aan haar bestaande en nieuwe klanten aan te bieden.

Yellowfin is een Australisch software bedrijf met ruim 10.000 klanten en 1 miljoen eindgebruikers verspreid over 70 landen. Het bedrijf biedt een agile en intuïtieve BI oplossing die gebruikers in staat stelt om in korte tijd business vraagstukken in kaart te brengen. Op een gebruiksvriendelijke wijze kunnen data analyses worden uitgevoerd, rapportages worden ontwikkeld en zelfs gedeeld worden met alle betrokken personen binnen een organisatie.

First Consulting is een snelgroeiende no-nonsense consultancy organisatie met een passie voor operationele processen. First Consulting helpt toonaangevende bedrijven bij het verbeteren van hun operationele performance. Deze verbetering is meetbaar, levert duurzaam resultaat op en wordt bereikt door het aanpassen van processen, technologie en organisatie. First Consulting onderscheidt zich in de markt door diepgaande proces- en systeemkennis constant te combineren met operationele realisatiekracht.

Yellowfin Dashboard

Aanloop tot het partnership
“Bij het kiezen van partnerships zijn we zeer selectief”, aldus Paul ten Haaf, verantwoordelijk voor het Business Technology domein binnen First Consulting. “We richten ons op producten die daadwerkelijk waarde toevoegen voor onze klanten. Met Yellowfin was er direct een match. Yellowfin maakt BI eenvoudig en toegankelijk en het richt zich op de trend dat business en IT steeds meer naar elkaar toe bewegen. Door onze samenwerking met Yellowfin kunnen we business analisten voorzien van geweldige rapportage- en analyse software die begrijpelijk en eenvoudig in gebruik is. Daarnaast zijn de eenvoudig te ontwikkelen rapportages en dashboards strak en visueel zeer aantrekkelijk op zowel desktop, tablet als telefoon. Gecombineerd met de unieke functionaliteit om informatie snel binnen het bedrijf te delen en diverse cloud mogelijkheden, zie ik een prachtig product waarmee we onze klanten echt kunnen helpen”, aldus Ten Haaf.

Beide partijen zien veel mogelijkheden voor de inzet van de BI software bij bestaande en potentieel nieuwe klanten van First Consulting. De software van Yellowfin wordt door de consultants van First Consulting gebruikt om samen met de klant tot een gepersonaliseerd dashboard of rapportage te komen. Door de gebruiksvriendelijkheid van Yellowfin is de klant daarna zelf in staat om de data visualisatie aan te passen en te beheren. Volgens Geert van den Goor, Managing Partner van First Consulting, was er direct een match tussen de twee bedrijven door de pragmatische aanpak, hoge kwaliteit en het vergelijkbare ambitieniveau. “Nu kunnen we onze klanten een goede BI oplossing bieden die kosteneffectief is en aantrekkelijk is voor zowel grote als middelgrote bedrijven,” aldus Van den Goor.

Paul ten Haaf en Geert van den Goor

Een vliegende start
Bij een wereldspeler op het gebied van ‘global connectivity’ is First Consulting recent een pilot gestart om de nieuwe samenwerking direct bij de klant in de praktijk te realiseren. First Consulting gaat in nauwe samenwerking met Yellowfin en de klant zowel een Yellowfin dashboard, als ‘embedded Yellowfin reports’ in Mendix voor hun verkopersportaal implementeren.