Ex-Accenture partner Geert van den Goor versterkt First Consulting

08 februari 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Geert van den Goor, voormalig Executive Partner bij Accenture, treedt per 1 maart 2013 tot de directie van First Consulting. Met de benoeming van de ervaren management consultant geeft het jonge adviesbureau verder invulling aan de ambitieuze groeistrategie die het heeft uitgestippeld.

Groeistrategie

Door de toevoeging van Geert van den Goor voldoet First Consulting aan een belangrijke “voorwaarde om invulling te kunnen geven aan een ambitieuze groeistrategie” aldus het adviesbureau in een persbericht. Ivo van Zuidam, mede-oprichter van First Consulting: “We zijn 7 jaar geleden met 5 man gestart en inmiddels staat de teller op 75 medewerkers. We hebben de ambitie om in de komende jaren versneld te gaan groeien naar een consultancybedrijf van een paar honderd medewerkers”.

Geert van den Goor, Directeur bij First Consulting

Volgens Maarten Icking, ook een van de mede-oprichters, is de ambitieuze groeistrategie gebaseerd op de hoge vraag naar de adviesdiensten van First Consulting. “Met de groei spelen we in op de toenemende vraag van onze klanten naar onze dienstverlening”. Op de vraag wat First Consulting onderscheidt van de concurrentie zegt Icking: “We staan bekend als een kwalitatief hoogwaardige speler, die met volle energie doorgaat tot een succesvol resultaat. Dat doen we altijd vanuit ‘de fabriek’ en niet ‘vanuit het kantoor’. Samen met de klant”. Tot de klantenkring van het consultancykantoor behoren oner andere Alliander, Nuon, Essent, Enexis, Dong, Tennet TSO, Stedin, Eneco, Oxxio, KPN en Belastingdienst.

Over Geert van den Goor

Na afronding van zijn studie Informatica aan de Universiteit Nijmegen is Geert van den Goor in 1992 in dienst getreden van Accenture, waar hij in 2002 partner is geworden. In de eerste jaren van zijn carrière bij Accenture heeft Geert gewerkt voor overheden en ziekenhuizen, gevolgd door een periode waarin hij zich bezig heeft gehouden met complexe verander- en ICT-projecten bij een groot aantal bedrijven in de energiesector. In augustus 2007 werd hij benoemd tot hoofd van de Overheidsgroep van Accenture in Nederland.