Arjan Boonekamp en Joris van Rijn starten YES Corporate Finance

24 januari 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Joris van Rijn en Arjan Boonekamp zijn recent YES Corporate Finance gestart, een corporate finance adviesbureau dat zich onder meer richt op groeifinanciering, fusies en overnames en bedrijfsverkoop. Zowel Boonekamp als Van Rijn hebben ruime ervaring als corporate finance adviseur.

Arjan Boonekamp heeft ruim twintig jaar ervaring in het M&A-landschap, waaronder vijfenhalf jaar als partner bij ICP Corporate Finance (ICP CF), een financieel advieskantoor uit Amsterdam. Daarvoor was Boonekamp jarenlang actief als investment banker bij ABN AMRO en RBS en voor zijn overstap naar ICP CF kortstondig als consultant bij Kruger, een specialist in corporate restructuring, interim management en corporate finance uit Rotterdam. De ervaren M&A-professional beschikt onder meer over ruime expertise op het gebied van bancaire financiering, het zoeken naar groeikapitaal en advies bij (internationale) overnames. Boonekamp studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Joris van Rijn heeft ruime expertise in de wereld van bedrijfsinvesteringen. Hij begon in 1999 zijn loopbaan als investment manager bij Residex, een investeringstak van Achmea. In 2000 studeerde hij af als Register Controller. Na vier jaar bij Residex, werkte Van Rijn tweeënhalf jaar bij DaimlerChrysler als Division Controller en iets langer dan een jaar als interim Investment Director bij Concordia Fund, voor hij in 2006 samen met drie partners Capital-C Ventures, een venture capital investeringsmaatschappij, oprichtte. Na ruim vijfenhalf jaar besloot Van Rijn helemaal voor zichzelf te beginnen met de oprichting van VRTwee Corporate & Interim Finance.

Joris van Rijn en Arjan Boonekamp

De afgelopen jaren hebben Boonekamp en Van Rijn aan diverse transacties samengewerkt. Zo hebben ze onder meer verpakkingsbedrijf DaklaPack Group, schoolfruitleverancier Freshweb.nl en IT-bedrijf Gen25 ondersteund bij het aantrekken van groeikapitaal – transacties die alle drie in de loop van 2015 werden afgerond. Van Rijn werkte aan de financieringsprojecten vanuit zijn eigen corporate finance en interim-management onderneming VRTwee en Boonekamp vanuit zijn rol als partner bij ICP Corporate Finance.

YES Corporate Finance

Vanuit hun eerdere succesvolle samenwerking hebben de twee professionals besloten gezamenlijk een advieskantoor op te richten: YES Corporate Finance werd geboren. Het bureau, dat zich heeft gevestigd in bedrijvencentrum Hooghiemstra in Utrecht, richt zich op het leveren van adviesdiensten bij fusies en overnames, bedrijfsverkoop en het begeleiden van groeifinancieringstrajecten. Het boutique adviesbureau focust zich daarbij voornamelijk op de midmarket en advies aan DGA’s.

Onder de nieuwe naam hebben Van Rijn en Boonekamp reeds verschillende transacties op hun naam staan. Zo heeft YES Corporate Finance HR- en IT-adviesbureau Focus Orange geadviseerd bij een financieringsronde van zijn SaaS HR rapportage en analytics platform Crunchr. Met de hulp van YES Corporate Finance wist Crunchr groeikapitaal aan te trekken van het Randstad Innovation Fund. Camiel Selker, Managing Director en medeoprichter van Focus Orange / Crunchr, vertelt: “De inzet en lange staat van dienst in het begeleiden van financieringstransacties van YES Corporate Finance waren cruciaal voor het succes van de financieringsronde.”

De meest recente transactie werd afgelopen maand aangekondigd. YES Corporate Finance adviseerde de aandeelhouders van transportbedrijf Van der Lee uit Delft bij de verkoop aan Transports Vervaeke (België). Van der Lee is een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring in zowel nationaal als internationaal transport van gevaarlijke (ADR) en ongevaarlijke vloeibare bulkgoederen. Vanuit het hoofdkantoor in Delft worden 7 locaties in Nederland, België en Duitsland aangestuurd. De onderneming, met ruim 350 medewerkers en circa 750 trekkers, tankopleggers, vrachtwagens en mobiele kranen, is marktleider in haar segment in Nederland en nummer 3 in Benelux in het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Diensten van YES Corporate Finance

Aandeelhouder Ruud van der Lee over de bijdrage van YES Corporate Finance: “Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop Arjan Boonekamp en Joris van Rijn van YES Corporate Finance ons hebben begeleid bij de verkoop van onze aandelen. Hun zeer grote netwerk, de directe aanpak, de korte lijnen (er was altijd iemand beschikbaar) en hun betrokkenheid maakten hen een betrouwbare partner in de verkoop”.

Internationale deals

Relatief kort na de oprichting heeft YES Corporate Finance zich aangesloten bij de Alliance of International Corporate Advisors (AICA). De AICA is een wereldwijd samenwerkingsverband van corporate finance adviseurs uit ruim veertig landen. YES Corporate Finance is uitgekozen als Nederlandse vertegenwoordiger van de alliantie, die zich richt op internationale midmarket transacties – een markt die sterke groeivooruitzichten kent. Hiermee heeft de corporate finance boutique toegang tot een netwerk van buitenlandse ondernemingen, investeerders en financiers. “Het netwerk biedt toegang tot unieke kennis van lokale markten, marktspelers, transacties en waarderingen”, licht Boonekamp toe.

Sinds de oprichting van het bureau is YES Corporate Finance al driemaal versterkt. Josip Petrarca, een ervaren bankier (ABN Amro en Rabobank) en ondernemer, heeft zich aangesloten als Associate Partner, terwijl young professional Marco Joosten is gestart als Analyst. Feddo Tamminga (ex-Egeria) is part-time verbonden aan YES Corporate Finance.

Bekijk de rubriek ‘Adviesbureau opgericht’ voor een overzicht van toetreders in de Nederlandse consultancymarkt.