Smart office platform Mapiq trekt groeifinanciering aan

16 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Smart office platform Mapiq is erin geslaagd groeifinanciering aan te trekken bij ENERGIIQ, het energie-innovatiefonds van de provincie Zuid-Holland. Experts van M&A-bureau YES Corporate Finance begeleidden Mapiq bij het financieringstraject.

Mapiq is een ‘Software-as-a-Service’ smart office platform dat professionals helpt om slimmer te werken, terwijl ze daarbij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die een modern kantoor te bieden heeft. Deze diensten levert Mapiq met één applicatie, waarop gebruikers een interactieve 3D-plattegrond vinden waarmee ze intuïtief navigeren en eenvoudig op zoek kunnen gaan naar beschikbare werkplekken, collega’s, evenementen, vergaderzalen en andere faciliteiten.

Als organisaties – op aanraden van Mapiq – ook sensoren installeren binnen hun kantoren, dan kan gebruik worden gemaakt van het voordeel van real-time data, waardoor de inzichten die de app biedt altijd up-to-date zijn. “Mapiq geeft real estate en facility managers met een dashboard een hoog gedetailleerd inzicht in het gebruik van gebouwen. Precies het soort kennis dat nodig is om energie te besparen en zinvolle nieuwe opties te ontwikkelen”, aldus Mapiq op zijn website.

Mapiq, ENERGIIQ en YES Corporate Finance

Inmiddels heeft het bedrijf verschillende grote opdrachtgevers bediend, zoals Deloitte, Unilever, PwC, Heineken en AkzoNobel, terwijl het daarnaast in de ‘Technology Fast 50’-ranking al twee jaar achter elkaar (2018 én 2019) de eenentwintigste plek op zijn naam heeft weten te schrijven. Met het doel deze positieve ontwikkelingen voort te zetten, besloot het managementteam van Mapiq onlangs om op zoek te gaan naar groeifinanciering.

Omdat het vinden van de juiste investeringspartner geen eenvoudige klus is, schakelde de smart office-leverancier de experts van YES Corporate Finance in. Het M&A-bureau, dat werd opgericht in 2016 door de ervaren professionals Arjan Boonekamp en Joris van Rijn, ondersteunt klanten (voornamelijk uit het midmarket-segment) onder andere op het gebied van groeifinanciering, fusies en overnames en bedrijfsverkopen.

Na verschillende gesprekken met potentiële partners, kwam ENERGIIQ als een winnaar uit de bus. Met een totaalbudget van €35 miljoen heeft het energie-innovatiefonds van Zuid-Holland als doel om de energietransitie te versnellen. “Als ontwikkelingsmaatschappij kunnen wij, met ons ervaren investeringsteam, onafhankelijke investeringscommissie en toegang tot een aanzienlijk netwerk significante waarde toevoegen”, zegt een persvoorlichter van ENERGIIQ.

Sander Schutte, CEO van Mapiq sinds 2013, laat weten bijzonder tevreden te zijn over de totstandkoming van het nieuwe samenwerkingsverband met ENERGIIQ: “Ik raad ondernemers van andere snelgroeiende bedrijven zeker aan om met YES Finance Corporate samen te werken. Er zijn veel strategische keuzes te maken en dan is het zeer waardevol om een betrouwbare ervaren partij als YES Corporate Finance in je team te hebben.”