PwC-veteraan Guido Emanuels naar YES Corporate Finance

10 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

YES Corporate Finance heeft per 1 oktober een nieuwe partner aan boord gehaald: Guido Emanuels.

De vijfde vennoot van het boutique M&A-kantoor richt zich op fusie & overname-activiteiten in het middensegment, met als focus familiebedrijven. YES Corporate Finance werd opgericht in 2016 en richt zich uitsluitend op middelgrote transacties, waarbij de meeste deals een waarde hebben tussen de €5 miljoen en €50 miljoen.

Arjan Boonekamp, een van de twee oprichters van YES Corporate Finance, toont zich verheugd over de aanstelling van de ervaren Emanuels. “Met zijn jarenlange ervaring en expertise, zijn netwerk en persoonlijkheid vormt Guido een belangrijke aanwinst voor ons team. Zijn komst past naadloos in onze groeiambitie om ondernemers en ondernemingen in het mkb te helpen met overname- en financieringsvraagstukken.” 

Guido Emanuels, Partner bij Yes Corporate Finance

De 53-jarige Emanuels werkte hiervoor maar liefst 27 jaar bij PwC in diverse functies en rollen, waaronder die van Accountant, Consultant en de laatste 15 jaar als Senior Director Corporate Finance. Over zijn nieuwe uitdaging zegt hij: “YES Corporate Finance combineert specialistische marktkennis met uitgebreide ervaring op het gebied van corporate finance. Het enthousiasme van het team, de aantoonbare expertise, alsmede het internationale netwerk, bieden een mooie uitdaging voor een verdere uitbouw van de M&A-praktijk.”

Eén van de belangrijkste diensten waar Emanuels bij betrokken zal zijn is de M&A-dienstverlening die YES Corporate Finance levert aan ABN AMRO-klanten. In de zomer sloten de twee bedrijven een partnership, waarbij YES Corporate Finance preferred supplier werd voor M&A-diensten betreffende transacties met een dealwaarde van tussen de €5 en €25 miljoen. Dit zijn klanten die niet tot de core focus van ABN AMRO’s zakenbankiers behoren, en juist wel binnen de ‘sweet spot’ vallen van YES Corporate Finance.

Het Utrechtse M&A-advieskantoor telt zes partners. Naast Emanuels zijn dit Arjan Boonekamp, Joris van Rijn, Josip Petrarca, Jurgen Hoogeveen en Feddo Tamminga.