Vier M&A adviseurs winnen Fusie & Overname Award 2016

06 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Friso Kuipers en Chris Denneboom zijn door collega’s verkozen tot de belangrijkste overnameadviseurs van het jaar. De M&A experts van respectievelijk AenF Partners en ValuePro Bedrijfswaardering & Advies kregen hun award uitgereikt tijdens het ‘Fusie & Overname’ Jaarcongres.

Voor de tweede keer heeft overnameplatform Brookz de ‘F&O Awards’ georganiseerd, een competitie die erkenning geeft aan de prestaties van leidende M&A adviseurs in ons land. Aan de verkiezing van dit jaar deden ruim 800 fusie & overnameadviseurs mee – hun prestaties, testimonials en profiel werden door een onafhankelijk jury onder de loep genomen. Bij de beoordeling van de adviseurs werd onder meer gekeken naar het aantal en de complexiteit van de transacties, de zichtbaarheid van de adviseurs in de markt en hun bijdragen aan het vak.

Overnameaward

In de categorie ‘F&O Award 2016’ wisten negen adviseurs tot de finale door te dringen. Het betrof Pieter van der Berg (Sophista Fusies & Overnames), Cora Van Dijk (RSM Corporate Finance), Jan Willem Ditters (Rembrandt Fusies & Overnames), Harry Helwegen (Diligence), Aron de Jong (Ten Kate Huizinga Corporate Finance), Albert Koops (BDO M&A), Hans Minnaar (Florijnz Corporate Finance), Vincent Pastoor (Marktlink) en Friso Kuipers van AenF Partners. In deze categorie is het laatstgenoemde die er met de prijs vandoor wist te gaan.

Volgens Peter Rikhof, hoofdredacteur van overnameplatform Brookz, mag Friso Kuipers zich een terechte winnaar noemen. “Friso is al ruim achttien jaar een ervaren en gerespecteerde overnameadviseur, met dit jaar weer tien transacties op zijn naam. Daarnaast is hij altijd actief in het overdragen van zijn vakkennis aan klanten en collega’s en daarmee een waardige ambassadeur voor het fusie- en overnamevak.”

Chris Denneboom en Friso Kuipers winnen M&A AwardBusiness Valuator award

In de categorie ‘Business Valuator van het Jaar’ ging de eerste prijs dit jaar naar Chris Denneboom van ValuePro Bedrijfswaardering & Advies. De overige  genomineerden waren Jaap Bouman (Wingman Business Valuation), Peter Paul Buijsrogge (BrightOrange), Alco van de Bree (Elysee Groep), René van Bruggen (RSM Evaluent), Peter Hoiting (Sman Business Value), Joy van der Veer (Van Baerle Newbolt) en José de Wit (Talanton Valuation).

Afgelopen jaar ging de F&O Award naar Rob Beeren van Diligence, terwijl Joy van der Veer van Van Baerle Newbolt werd gekroond tot Business Valuator van het Jaar 2015.

Naast de twee standard-categorieën, deelde Brookz ook twee ‘Lifetime Achievement’ awards uit. Albert Koops (BDO M&A) en Harry Helwegen (Diligence) kregen deze prijs als erkenning voor hun “buitengewone inzet en bijdrage aan het fusie & overnamevak”, aldus de jury.

Lijstjes van top M&A adviseurs

De ‘F&O Award’ is een van de drie grote ranking- en award ranglijsten voor adviseurs werkzaam in de fusie- en overnamewereld. Zo organiseert platform M&A.nl jaarlijks de ‘M&A Awards’ (zie: Bijna 200 dealmakers op shortlist Nederlandse M&A Awards 2016) en brengt OverFusies jaarlijks de belangrijkste dealmakers van ons land in kaart (zie: De 10 belangrijkste M&A adviseurs en advocaten van dit jaar).

Recent internationaal onderzoek toont aan dat het mid-market segment van het M&A landschap een rooskleurige tijd tegemoet gaat – 91% van ondervraagde adviseurs gelooft dat de mid-market M&A activiteit het komende jaar zal stijgen of gelijk zal blijven. Aan de aanbodzijde mikken bedrijven en private equity spelers op groei en beschikken ze over ruime financiële middelen, terwijl aan de andere kant van het spectrum ondernemers er steeds vaker voor open staan om hun bedrijf van de hand te doen.