Rob Beeren en Joy van der Veer winnen M&A adviseur prijs

18 januari 2016 Consultancy.nl

Rob Beeren van Diligence mag zich een jaar lang Fusie & Overname adviseur van het jaar noemen. Joy van der Veer, M&A adviseur van Van Baerle Newbolt, is gekozen tot Business Valuator van het jaar.

Sinds 2013 organiseert Brookz, een platform voor bedrijfsovernames, jaarlijks het Fusie & Overname Congres. De 3e editie van het congres vond op 3 december 2015 in Hotel Houten plaats. Ruim 160 overnameprofessionals kwamen bijeen om inzicht te krijgen in de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fusie & overnamemarkt. Zo gaf Peter Rikhof, algemeen directeur van Brookz, en keynote presentatie over de status van de M&A markt – hij stelde dat de markt zowel wereldwijd als in het MKB-segment een goed jaar achter de rug heeft. Lex van Teeffelen, lector Finance & Firm Acquisition, gaf inzicht in de belangrijkste ‘dealbrekers’ tijdens een M&A traject, en tot slot verzorgden verschillende kennispartners workshops die nader ingingen op actuele thema’s met betrekking tot het overnameproces.

F&O Awards
Als onderdeel van het Fusie & Overname Congres werden ook voor het eerst de ‘F&O Awards’ uitgereikt, waarbij vakgenoten onderling uitmaakten wie zich in 2015 op positieve wijze heeft weten te onderscheiden als overnameprofessional. Bij de beoordeling werd gekeken naar het aantal en de complexiteit van de transacties, de zichtbaarheid van de M&A adviseur in de markt en de bijdrage aan het vak.

Voor de ‘F&O Overnameadviseur van het Jaar’ award waren in totaal tien consultants genomineerd: Rob Beeren (Diligence), René Bender (BenderBrandwijk), Bas Brusche ( Factor Bedrijfsovernames), Sander Collé (Van Oers Corporate Finance), Marijn Dubbeldam (Dubbeldam & Company), Aron de Jong (Ten Kate Huizinga Corporate Finance), Albert Koops (BDO Corporate Finance) Friso Kuipers (AenF Partners), Hans Minnaar (Florijnz Corporate Finance) en Willem van den Hoek Ostende (Company Brokers). Uiteindelijk ging de prijs naar Rob Beeren, die al sinds 1998 werkzaam is bij Diligence.

In de categorie ‘Business Valuator van het Jaar’ ging de eerste prijs naar Joy van der Veer van Van Baerle Newbolt. De overige  genomineerden voor de F&O Business Valuator van het Jaar waren Patrick Boertien (Ernst & Young Transaction Advisory Services), Peter Paul Buijsrogge (BrightOrange), Paul Blok (RSM Evaluent), Jaap Bouman (Wingman Business Valuation), Chris Denneboom (ValuePro Bedrijfswaardering & Advies), Erik-Jan Hennis (MTH Corporate Finance), Hans van de Pas (Match Plan Corporate Finance) en Pieter Christiaan van Prooijen, (Hermes Advisory).

Volgens Brookz directeur Rikhof is Joy een terechte winnaar: “Joy is als zeer ervaren en gespecialiseerde business valuator betrokken bij waarderingen van zowel kleine als middelgrote ondernemingen. Daarnaast treedt hij op als waarderingsdeskundige in veel diverse zaken en participeert hij momenteel in het PhD/DBA programma van TIAS.”

De volgende editie van het Fusie & Overname Congres vindt op 1 december 2016 plaats.

M&A Awards
Eerder in december vonden ook de M&A Awards plaatst, een vergelijkbaar event van platform M&A.nl. Het verschil tussen de twee events ligt met name in de doelgroep – het congres van Brookz richt zich met name op de MKB en MKB+ markt, terwijl de fusie en overname professionals die de M&A Awards bijwonen zich vooral focussen op grootzakelijke klanten.

Nieuws