Ten Kate Huizinga adviseert 20 Twentse startups per jaar

20 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Kennispark Twente heeft accountants- en advieskantoor Ten Kate Huizinga in de arm genomen om zo’n twintig startups per jaar te gaan begeleidenDit in het kader van een aanbesteding die de stichting heeft uitgegeven rondom zijn TOP regeling – het jaarlijks beschikbaar stellen van circa twintig Tijdelijke Ondernemers Plaatsen (TOP), voor startende ondernemers die begeleiding willen bij het opzetten van hun bedrijf.

Omdat kleine bedrijven en startups een belangrijkere rol zijn gaan spelen in de Nederlandse economie is het ook steeds belangrijker geworden om het succes van MKB-ondernemingen en startende ondernemers te stimuleren. Om die reden ondersteunt Kennispark Twente – een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Twente (UT), hogeschool Saxion, Gemeente Enschede, de regio Twente en Provincie Overijssel – al meer dan dertig jaar startups en startende ondernemers om hun innovatieve ideeën succesvol naar de markt te brengen en te laten groeien.

Wij wijzen u de weg! Kennispark Twente en Ten Kate Huizinga

Onderdeel van deze ondersteuning is de TOP-regeling, die jaarlijks circa twintig ‘Tijdelijke Ondernemers Plaatsen’ (TOP) biedt bij de universiteit en hogeschool voor begeleiding en hulp bij het overbruggen van het eerste, “meestal moeilijke” jaar van een nieuwe onderneming. Het zijn vaak studenten of alumni van de UT en het Saxion zelf die van de ondersteuning gebruik willen maken.

Om de startups die gebruikmaken van de TOP-regeling van professionele ondersteuning te kunnen blijven voorzien, heeft Kennispark Twente onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor zakelijke dienstverleners die hierbij kunnen helpen. Deze aanbesteding is begin november 2015 gewonnen door belastingadvies- en accountantskantoor Ten Kate Huizinga, die daarmee voor een periode van zes jaar is ingeschakeld om de circa twintig startups per jaar te begeleiden.

Tom Franken, MKB adviseur bij Ten Kate Huizinga, vertelt in een reactie: “We zijn verheugd dat er sinds lange tijd weer een van oorsprong Twents accountantskantoor betrokken is bij de TOP regeling. Doordat wij ervaring hebben met verschillende startups in Twente, kunnen wij de kandidaten op de juiste wijze adviseren in hun bedrijfsvoering.”

Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, regio Twente, Provincie Overijssel

Ten Kate Huizinga heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot specialist voor technologiebedrijven. Het Twentse accountants- en advieskantoor kan al meerdere startups uit de regio tot zijn klantenkring rekenen en heeft voor de begeleiding van bedrijven uit de technologiesector een apart team opgezet. De technologiespecialisten van het bureau bieden ambitieuze ondernemers, van kleine veelbelovende startups tot grote ondernemers, hulp en advies om te groeien, de juiste keuzes te maken en om slim en innovatief te administreren, aldus het adviesbedrijf.