Bas Coumans keert terug naar Ten Kate Huizinga CF

06 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Bas Coumans is per 1 oktober weer in dienst getreden bij Ten Kate Huizinga Corporate Finance. Na een jaar als Financieel Directeur van Hencon, een wereldwijde producent van Special Mobile Equipment, is Coumans teruggekeerd bij Ten Kate Huizinga als Corporate Finance adviseur en gaat hij zich inzetten voor het verder verwezenlijken van de Corporate Finance ambities van het bureau.

Bas Coumans is een ervaren professional met ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van accountancy en corporate finance. Coumans werkte ruim vierenhalf jaar voor Ten Kate Huizinga Corporate Finance toen hij het aanbod kreeg om Financieel Directeur te worden van Hencon, een producent van speciaal ontworpen voertuigen voor de zware industrie met klanten over de hele wereld. Coumans ging op het aanbod in en werkte het afgelopen jaar voor het bedrijf.  Van oorsprong is Coumans opgeleid tot accountant – hij studeerde onder meer Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn eerste accountancy-ervaringen deed hij op als assistent accountant bij EY en Assistent Manager bij PwC. In 2010 maakte hij de overstap naar Ten Kate Huizinga. Naast zijn werk is Coumans al zes jaar lang penningmeester voor theaters in Winterswijk.

Bas Coumans, Tenkatehuizinga

Na een jaar voor Hencon te hebben gewerkt als Financieel Directeur heeft Coumans besloten terug te keren naar zijn adviesrol bij Ten Kate Huizinga. Per 1 oktober is hij opnieuw in dienst bij de middelgrote accountants- en adviesorganisatie, die zo’n 200 medewerkers telt verspreid over elf vestigingen* in Twente, de Achterhoek en Midden-Nederland.

Aan ambities heeft Ten Kate Huizinga geen gebrek; het bureau wil Corporate Finance “als specialisme op de kaart te zetten in Twente en de Achterhoek.” Om deze ambities te kunnen realiseren, breidde Ten Kate Huizinga zijn team eerder dit jaar al uit met ervaren adviseur Linda Spoolder. Gevraagd naar hun onderscheidend vermogen stelt Ten Kate Huizinga zich ‘echt in de klant te verdiepen’. De afgelopen drie jaar is de organisatie volgens Directeur Aron de Jong mede dankzij die klantgerichtheid gestaag gegroeid: “Dat is goed zichtbaar geworden in de vele transacties die we mochten begeleiden”, licht hij toe.

In april van dit jaar verruilde Ten Kate Huizinga zijn vestiging in Winterswijk voor een nieuw kantoor in dezelfde straat.