Quintop levert young professionals via nieuwe High Potential Pool

09 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quintop is een nieuwe dienstverlening gestart vanuit zijn management consultancy praktijk: de zogeheten 'Quintop High Potential Pool'. Bij Quintop aangesloten jonge, talentvolle professionals worden in het kader van het nieuwe programma ingezet bij opdrachtgevers, die daarmee projecten bezetten en tegen een aantrekkelijk tarief een frisse kijk op hun vraagstukken leveren. Ook voorziet het programma in trainingsmogelijkheden voor bij de klant reeds werkzame starters.

Het in 1997 opgerichte Quintop is een advies- en implementatiebureau dat klanten ondersteunt bij bedrijfstransformaties, met een focus op human capital gerelateerde vraagstukken. Met meer dan twintig adviseurs en interim-(project)managers richt het bureau zich op het realiseren van praktische oplossingen voor complexe HR-vraagstukken. Naar eigen zeggen hebben de Quintop adviseurs ruime ervaring en diepgaande kennis op verschillende vakgebieden waarmee zij hoogwaardige adviezen leveren én deze effectief weten te implementeren. Quintop mag diverse grote opdrachtgevers tot zijn klantenbestand rekenen, waaronder: Shell, ABN AMRO, ING, Fokker, FrieslandCampina, AkzoNobel, Transavia, en Hogeschool Utrecht. 

Het afgelopen jaar heeft Quintop meermaals ingezet op het uitbouwen van zijn dienstenportfolio. Zo lanceerde het recentelijk een nieuwe propositie: ‘Digital HR Transformation, waarmee Quintop diverse grote corporate organisaties ondersteunt bij het digitaliseren van hun HR operaties. En kort daarop volgde de lancering van nog een nieuwe dienst: HR Development, een onderdeel dat zich richt op met name het ontwikkelen van mensen en organisaties.

Quintop levert talentvolle young professionals via High Potential PoolQuintop constateert dat organisaties steeds vaker behoefte hebben aan jong en fris talent, bijvoorbeeld om projecten waar te weinig capaciteit voor is te kunnen bemensen. Quintop speelt in op dit vraagstuk en heeft daarom sinds kort een nieuw young professional programma ontwikkeld: het High Potential Programma.

Young professionals die zich aansluiten bij dit programma worden door Quintop bij bedrijven aangeboden om onder andere “frisse input te geven op de vraagstukken waar organisaties mee kampen” en/of om “diverse rollen te vervullen op gebieden als project- proces-, communicatie-, of verandermanagement. De High Potentials worden bovendien door ervaren Quintop consultants begeleid en worden volledig (en in hoog tempo) getraind om hun professionele ontwikkeling bij opdrachtgevers te maximaliseren. Ook biedt het programma de mogelijkheid voor klanten om de young professional vervolgens aan te nemen.

Daarnaast ziet Quintop in de praktijk dat veel organisaties reeds talentvolle starters in dienst hebben, maar zelf te weinig tijd hebben om deze naar behoren op te leiden. Ook hierin voorziet het Quintop High Potential programma, dat trainingen biedt aan deze young professionals.

Inmiddels hebben veel jonge talenten zich aangemeld voor de Quintop High Potential Pool en zijn de eerste High Potentials gestart na een strenge selectieprocedure. Binnenkort volgt een interview met twee van hen: Jeroen Andreae en Teska Meijers.