25 bureaus dragen bij aan programma van VNSG Congres

29 september 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin oktober vindt het VNSG congres plaats, een groot SAP evenement, dat ook dit jaar weer een uitgebreid programma vol met workshops, masterclasses en verschillende keynotes biedt, allemaal in het teken van (werken met) SAP. 25 bedrijven sponsoren de 2016 editie van het congres, waaronder ook diverse adviesorganisaties en ICT dienstverleners. Onder meer Atos, KPMG, Delaware Consulting, The Next View, KPN, Ordina en Sogeti hebben zich als sponsor aan het evenement verbonden.

Bedrijven in Nederland maken veel gebruik van ERP-oplossingen voor het managen van hun bedrijfsvoering. ERP software ondersteunt alle processen in een organisatie – het is een centraal punt waarin alle gegevens van onder meer klanten, artikelen en leveranciers bij elkaar komen. In 2016 maakt zo’n 68% van de grote en middelgrote bedrijven gebruik van een ERP-oplossing, bleek eerder dit jaar uit onderzoek gehouden onder zo’n 6.500 respondenten.

Van de verschillende ERP-softwareleveranciers in de Nederlandse markt is SAP de absolute marktleider, met een marktaandeel van 20,4%. Meer dan de helft van de Nederlandse multinationals (53%) maakt gebruik van ERP-oplossingen van SAP en ook in de overheid en publieke sector is SAP het meest gebruikte ERP-merk met 11,6%. Over de hele linie is de tweede plek voor de ERP-software van Microsoft, met op plek drie Exact met een marktaandeel van 8,6%.

VNSG Congres

Op 4 en 5 oktober vindt in 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch een jaarlijks evenement plaatst, dat volledig in het teken staat van SAP. Het VNSG Congres is een initiatief van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) met als doel interactie te creëren tussen leden van de VNSG, SAP gebruikers en SAP. Het VNSG Congres is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ontmoetingspunt waar SAP gebruikers, partners en andere geïnteresseerden samenkomen. De bezoekers kunnen hun ervaringen uitwisselen, netwerken en op de hoogte te blijven van de nieuwste SAP ontwikkelingen.

Het VNSG congres kent een uitgebreid programma voor de bezoekers. Naast diverse (klant) presentaties, key notes en masterclasses kunnen ook tal van workshops, rondetafeldiscussies en SAP product roadmap- en live influencing sessies gevolgd worden, waarin de bezoekers alles te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen op SAP-gebied.

Net als voorgaande edities hebben zich ook dit jaar weer diverse organisaties aan het VNSG congres als sponsor verbonden. Onder de in totaal 25 bedrijven zijn ook enkele adviesorganisaties en ICT dienstverleners te vinden, waaronder Atos, KPMG, Delaware Consulting, The Next View, KPN, Ordina en Sogeti, Every Angle en Dimensys. Een overzicht van alle sponsoren: 

Het  VNSG Congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Diverse vertegenwoordigers van bovenstaande bureaus leveren bovendien inhoudelijke bijdragen aan het omvangrijke programma, dat in totaal uit meer dan 130 sessies bestaat. Een selectie van de bijdragen:

Angela Hermsen, Logistic SAP Consultant bij Ordina, verzorgt samen met Raoef Hayatmahomed, Business Unit Manager SAP Continuity & Innovation bij Ordina, de partnersessie 'Innoveren, hoe en waarom!'.

Bart Hendriks, Businessline manager SAP bij Sogeti, verzorgt de parnersessie 'SAP en AZURE public cloud'.

Bruno Mommens, IoT & M2M Solution Lead bij Delaware Consulting, verzorgt de partnersessie 'De waarde van Internet of Things voor uw organisatie'.

Hans Veltman, Productmanager bij Every Angle, verzorgt de sessie 'Simplify business analytics with Every Angle in S/4HANA'.

Harm Lansink, Business Development Manager bij Atos, verzorgt samen met Sjoerd Santegoets, Principal Consultant SAP Enabling Technologies bij Atos, de partnersessie 'Digital Transformation: maak concrete stappen met SAP!'.

Jan Willem Goes, SAP Security Teamlead bij The Next View, verzorgt de partnersessie 'Internet of Things toegepast bij Waterkrachtcentrale Dommelstroom'* en daarnaast de sessie 'In 1 dag inzicht in circa 200 belangrijkste beveiligingsrisico's SAP' (aan de hand van de SAP Vulnerability Scan).

Martijn Sprengers, IT beveiligingsadviseur bij KPMG, verzorgt de partnersessie 'Verbeter de digitale weerbaarheid van uw SAP landschap'.

Paul Haagmans, Asset Lifecycle Management Consultant bij Dimensys, verzorgt de partnersessie 'Ageing & Life Extension of Critical Assets'.

Roeland van den Heuvel, Senior Manager bij KPMG, verzorgt de partnersessie 'Een praktische handleiding voor uw SAP strategie'.

Inschrijven voor het VNSG Congres kan op deze pagina.