12 organisatieadviseurs verbinden zich aan Arteria Consulting

18 juli 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Arteria Consulting heeft zijn adviesteam versterkt met maar liefst 12 nieuwe associés. De komst van deze organisatieadviseurs betekent een belangrijke aanvulling op de kennis en ervaring die het zorgadviesbureau kan aanwenden bij het ondersteunen van zijn opdrachtgevers.

September vorig jaar vierde Arteria Consulting zijn tiende verjaardag. Sinds zijn oprichting richt het organisatieadviesbureau zich voornamelijk op de zorgsector en aanverwante markten, zoals de verzekeringsbranche, de lokale overheid en zelfstandige bestuursorganen. Het dienstenpakket van het bureau uit Hilversum bestaat onder meer uit advies en managementdiensten, waaronder advies rondom wijkverpleging, kwaliteit van zorg, klantgerichte zorg, maar ook strategie, beleid, organisatie en bedrijfsvoering.

Recentelijk hebben zich 12 organisatieadviseurs gelieerd aan Arteria Consulting. De toevoeging van deze 12 associés zorgt ervoor dat het adviesteam van Arteria in korte tijd zo goed als verdubbeld is. “Door het brede scala aan kennis en ervaring dat Arteria met deze specialisten in huis heeft gehaald, kan op een nog breder en dieper niveau aan de wensen van opdrachtgevers worden voldaan”, aldus het bureau. Alle twaalf adviseurs hebben uitgebreide ervaring in de zorg, variërend van beleidsvraagstukken tot procesverbetering en organisatieveranderingen.

Anniek van Lierop is een ervaren psycholoog, adviseur en manager. In 2000 startte zij voor zichzelf als zelfstandig adviseur en heeft sindsdien voor zowel bedrijven in de profit als non-profit sector gewerkt. Vanaf 2008 is zij voornamelijk werkzaam geweest in zorg en welzijnsinstellingen, waaronder Advisium, 's HeerenLoo zorggroep en Pluryn.

Anniek van Lierop, Bart Sikkens, Mark Brorens, Leonard van den Pol en Wim Baak

Bart Sikkens heeft ervaring als adviseur, interim manager criseszorg en manager bij onder andere ouderenzorginstellingen en zorgverzekeraars. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in bewustzijn & leiderschap, strategie, cultuurveranderingen en Continu Verbeteren (LEAN). In 2002 startte hij zijn eigen training- en adviesbureau Sikkens Advies & Training.

Mark Brorens heeft de afgelopen jaren diverse directiefuncties bekleed bij verschillende grote verzekeraars, waaronder Univé en VGZ. Brorens heeft bijna 30 jaar ervaring binnen de wereld van zorgverzekeringen, waar hij in 1988 begon als beleidsmedewerker.

Leonard van den Pol is er ervaren zorgmanager die zijn carrière heeft doorgebracht als manager in ziekenhuizen en de ouderenzorg. Hij kan bogen op zijn ervaring uit managementfuncties bij Ziekenhuis Rivierenland, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Medisch Spectrum Twente en St. Antonius Ziekenhuis. In 2014 startte hij voor zichzelf als zelfstandig adviseur, teamcoach en interim manager.

Wim Baak heeft ruime projectervaring binnen en buiten de zorg. Zo was hij betrokken bij de implementatie van ERP systemen, evenals HR- en financieel systemen bij onder meer Icare en Thuiszorg Amsterdam, en was implementatiemanager bij de GGZ-Centraal voor de uitrol van een nieuwe infrastructuur. Sinds april 2015 is hij betrokken als projectmanager bij een ERP-integratie binnen A-Ware Food Group – een van de grootste familiebedrijven van Nederland

Gea Koren is ruim 30 jaar werkzaam voor een brede groep dienstverleners. Zo was Gea werkzaam in advies en leidinggevende functies op het terrein HRM/HRD bij zorgaanbieders, in het onderwijs en bij de politie. Sinds 2011 werkt zij vanuit haar eigen bedrijf als narratief coach, trainer en adviseur aan verandervragen bij diverse opdrachtgevers. 

Rieta van Staalduine werkte de afgelopen jaren als Senior Manager Zorginkoop voor Achmea en van 2008 tot 2011 als directeur zorg en AWBZ voor Agis Zorgverzekeringen. Daarnaast heeft Van Staalduine ruime ervaring als staffunctionaris in de GGZ en de VG, en als projectleider en bestuurder van De Kleine Johannes (Amsta) te Amsterdam.

Gea Koren, Rieta van Staalduine, Sieb Hagoort, Ans Tuithof en Sipke Dijkstra

Sieb Hagoort werkt als zelfstandige aan verandertrajecten in de zorg die een financiële uitdaging (bezuiniging of ombuiging) met zich meebrengen. Hij verrichtte opdrachten voor onder meer algemene en academische ziekenhuizen, ggz- en gz-instellingen, en werkt nu onder meer aan een DOT-project binnen een algemeen ziekenhuis.

Ans Tuithof voerde in haar loopbaan verschillende opdrachten uit bij Menzis als IT projectleider en business analist, en meer recentelijk bij KWF Kankerbestrijding en Connexxion. Zo was zij betrokken bij de ontwikkeling van een loyaliteitsprogramma, voerde veranderanalyses uit en ontwikkelde online sales applicaties en backoffice processen.

Sipke Dijkstra is ruim 25 jaar werkzaam in de zorg als financieel- en algemeen manager. Daarnaast voerde hij adviesopdrachten uit gericht op verbetering van de bedrijfsvoering en due diligence onderzoeken bij fusies. Zijn ervaring deed Dijkstra op bij verschillende algemene ziekenhuizen en universitair medische centra.

Ine Zijlstra en Jair Eckmeyer - Arteria Consulting

Ine Zijlstra werkte in het begin van haar carrière geruime tijd voor het Erasmus MC in Rotterdam. Ze werkte zich op van beleidsmedewerker tot cluster manager tot zij in 2007 de overstap maakte naar ONVZ Zorgverzekeraar waar zij tot april dit jaar werkzaam was als Divisiemanager Zorg.

Jair Eckmeyer heeft talloze adviesprojecten op zijn naam staan als zelfstandig adviseur. Enkele opdrachtgevers uit de afgelopen jaren zijn Antonius Zorggroep, Kiwa Carity en het VUmc. Naast ziekenhuizen en medische centra heeft hij in de loop der jaren ook advies geleverd aan zorgverzekeraars, ministeries en goede doelen. Hij begon zijn loopbaan als fysiotherapeut en reïntegratiemanager, voor hij in 2004 de overstap maakte naar de consultancybranche.

In Q1 breidde Arteria Consulting het adviesteam nog uit met Elmer Schrik, Malou van Bentum en Paul Ongenae.