Arteria Consulting breidt team uit met drie nieuwe adviseurs

09 mei 2016 Consultancy.nl

Arteria Consulting heeft zijn adviesteam onlangs versterkt met Elmer Schrik, Malou van Bentum en Paul Ongenae. Schrik was hiervoor Manager Vastgoed en bedrijfskundig adviseur bij revalidatiecentrum Reade, en Van Bentum werkte als beleidsmedewerker bij het St. Antonius Ziekenhuis. Ongenae werkte de afgelopen vijf jaar als onderzoeker en docent aan de Vrije Universiteit.

Met 15+ professionals is Arteria Consulting een boutique speler in het advieslandschap voor de zorgsector. Sinds de oprichting tien jaar geleden richt het organisatieadviesbureau uit Hilversum zich op de zorgsector en aanverwante markten, zoals de verzekeringsbranche, de lokale overheid en zelfstandige bestuursorganen. Arteria Consulting levert advies en managementdiensten rondom wijkverpleging, kwaliteit van zorg, klantgerichte zorg, maar ook strategie, beleid, organisatie en bedrijfsvoering.

Onlangs heeft het organisatieadviesbureau, dat wordt geleid door oprichters en partners Martijn Mallie en Nico Baas, drie nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team. Elmer Schrik, Marilou van Bentum en Paul Ongenae zijn allen recentelijk als adviseur gestart. Met de komst van de drie nieuwe adviseurs groeit het team van Arteria naar 17 professionals.

Elmer Schrik studeerde af in bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens een Black Belt in LEAN Six Sigma behaalde. De afgelopen acht jaar was Schrik werkzaam voor Reade, een Amsterdams centrum voor revalidatie en reumatologie, waarvan de afgelopen twee jaar als Manager Vastgoed. Binnen deze functie gaf hij leiding en sturing aan het proces van realiseren van de corporate huisvesting van Reade. Naast zijn dienstverband bij Reade was Schrik verder zo’n vier jaar op interim basis als Business Consultant actief binnen de Vandewater adviesdivisie. Gedurende zijn loopbaan heeft Schrik onder meer geadviseerd bij meerdere samenwerkingen tussen zorgorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen en ook was hij betrokken bij het inrichten van afdelingen en het opzetten van een klantcontact centrum. Daarnaast begeleidde hij meerdere Lean-procesverbeteringen en hield hij zich bezig met de ondersteuning van ICT bij werkprocessen en het organiseren van organisatie overstijgende processen rondom zorgpaden. In zijn nieuwe rol binnen Arteria Consulting houdt Schrik zich bezig met advisering op het gebied van strategie, strategische allianties, procesverbetering en projectmanagement.

Malou van Bentum werkte vanaf eind 2014 als beleidsmedewerker voor het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, en in de jaren daarvoor al business controller voor het UMC Utrecht bij de divisie Heelkundige specialismen. Ook was zij ruim anderhalf jaar lid van de ondernemingsraad. Bij beide ziekenhuizen had zij een breed palet aan verschillende aandachtsgebieden, variërend van inhoudelijk tot administratief en van technisch tot beleidsmatig. Van Bentum heeft Bestuurs- en Organisatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht – afstudeerrichting Organisaties, Verandering & Management – en behaalde in 2013 een Lean Six Sigma Green Belt. In haar nieuwe rol binnen Arteria Consulting zal zij zich richten zich op het in kaart brengen en verbeteren van processen en het adviseren van zorginstellingen en zorgverzekeraars op het gebied van financiën, managementinformatie en verandertrajecten.

Paul Ongenae heeft ruime kennis op het snijvlak van onder meer strategie, beleidsontwikkelingen, organisatieontwikkeling, project management en besturen. De afgelopen zes jaar was Ongenae werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), als Assistant Professor/ onderzoeker en als promovendus*. Voor hij zich aansloot bij de VU werkte hij ruim twee jaar als projectleider en senior beleidsmedewerker bij Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland. In zijn vroege loopbaan werkte Ongenae als zelfstandig adviseur en enkele jaren in de rol van project manager / staffunctionaris, onder meer bij GGNet en ’s Heerenloo Zorggroep. In zijn nieuwe rol zet de ervaren zorgprofessional zich volgens Arteria Consulting in om “door visie en verbinding ‘operational excellence’ te bereiken in een sterk veranderende omgeving.” Verder is hij als “objectief klankbord” betrokken bij de beleidsontwikkelingen en implementatie van o.a. WMO en Participatiewet in gemeenten, zorgverzekeraars en (zorg)organisaties.

* Binnen de Faculteit Economische Wetenschappen en Business Administratie – Afdeling Strategie en Organisatie.

Nieuws

Meer nieuws over