Ziekenhuisbestuurder Cor Calis versterkt Arteria Consulting

19 januari 2016 Consultancy.nl

Arteria Consulting, een consultancybureau voor de zorgsector, heeft Cor Calis begin deze maand benoemd tot Associate Partner. Calis zal zich bij het bureau uit Hilversum primair richten op de Cure-markt, de samenwerking binnen zorgketens en het thema Accountable Care.

Cor Calis heeft meer dan 20 jaar werkervaring in de zorgsector. Tussen 1996 en eind 2001 werkte hij voor het Medisch Centrum Molendael in Baarn, en vervolgens werkte hij ruim twee jaar als Projectmanager Balanced Score Card voor het Meander Medisch Centrum (ontstaan uit de fusie tussen Ziekenhuis Eemland in Amersfoort en het Medisch Centrum Molendael). In 2003 maakte hij de overstap naar het Flevoziekenhuis in Almere, waar hij diverse leidinggevende functies bekleedde en in 2008 directeur Zorg werd. Zo’n vier jaar later werd Calis aangesteld als Directeur Allianties – in die rol gaf hij leiding aan de strategische samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en het AMC in Amsterdam.

In januari 2013 maakte Calis de overstap naar het Havenziekenhuis in Rotterdam, waar hij Johan Dorresteijn (die kort daarvoor overstapte naar het Maasstad Ziekenhuis) opvolgde als directeur. Bij het ziekenhuis, een zelfstandige dochter van het Erasmus MC, had Calis een contract tot januari 2018, maar in goed overleg met de Raad van Commissarissen werd besloten om zijn dienstverband 1 december jongstleden te beëindigen.

Inmiddels heeft Calis een nieuwe uitdaging gevonden, en maakt hij de overstap van de zorgsector naar de consultancy. Per 1 januari 2016 heeft hij zich als Associate Partner verbonden aan Arteria Consulting, een bureau dat instellingen in de zorgsector ondersteunt met advies en implementatiediensten. Het adviesbureau is in 2005 opgericht en telt momenteel een team van 15 adviseurs en diverse associates. Martijn Mallie, medeoprichter van Arteria Consulting, laat weten verheugd te zijn met de komst van Calis, en zegt: “Cor is gedreven, innovatief en heeft een uitgebreide ervaring in ziekenhuizen waar hij verschillende directie-/bestuursfuncties heeft bekleed.”

“Na lang binnen organisaties vanuit de bestuurskamer actief te zijn geweest met het verbinden van mensen en organisaties om zo tot wezenlijke verbetering in structuur en inhoud van de zorg te komen, wil ik nu de stap maken om vanuit een adviesfunctie deze verbindingen aan te brengen. Bij de mensen binnen Arteria Consulting herken ik deze zelfde drive”, aldus Calis over zijn nieuwe rol. Naast zijn werkzaamheden als consultant, waarbij zijn focus zal liggen op de Cure-markt (ziekenhuismarkt, revalidatie en huisartsen) en ketensamenwerking, blijft hij tevens als bestuurslid betrokken bij Planetree Nederland.

Afgelopen jaar vierde Arteria Consulting tijdens het Homeless World Cup 2015 zijn 10-jarig jubileum.

Nieuws

Meer nieuws over