BDO bouwt zorgconsultancydiensten uit met Arteria-overname

15 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

BDO heeft met de overname van Arteria Consulting zijn consultancydiensten in de zorgsector versterkt.

Als gevolg van de deal sluiten twintig consultants zich aan bij de Advisory-praktijk van BDO. “De overname past goed binnen onze strategische ambitie om BDO Advisory en onze positie in de zorgsector uit te bouwen”, zegt Dick den Braber, bestuursvoorzitter van de accountants- en adviesorganisatie. 

Arteria Consulting werd opgericht in 2005 en is de afgelopen veertien jaar uitgegroeid tot een gespecialiseerde zorgadviseur met een sterk trackrecord bij uiteenlopende zorginstellingen en koepelorganisaties in de zorgsector. Het adviesbureau helpt klanten met onderwerpen zoals strategie, risicomanagement, kwaliteit van de zorg, het verbeteren van de bedrijfsvoering, data en technologie. 

Uitbreiding zorgklanten en diensten

Door de overname voegt BDO meerdere nieuwe klanten uit de zorg aan zijn portfolio toe. Arteria Consulting werkt voor partijen als Dianet, Zorgverzekeraars Nederland, Sherpa, het Ministerie van VWS, GGZ Nederland, De Twentse Zorgcentra, Cordaan, ’s Heeren Loo, OLVG en Spaarne Gasthuis. BDO levert naast consultancydiensten ook andere diensten aan zijn zorgklanten, zoals accountancy, assurance, tax en M&A-ondersteuning.

“Met deze overname breiden wij ons dienstenportfolio uit. De kennis en achtergronden van de medewerkers van Arteria zijn divers en complementair aan de kennis binnen BDO”, zegt Den Braber.

BDO bouwt zorgconsultancy diensten uit met Arteria overname

Als onderdeel van de integratie, zijn de twee oprichters van Arteria Consulting – Nico Baas en Martijn Mallie – aangesteld als partner binnen BDO Advisory. Het label Arteria Consulting blijft de komende jaren onder zijn eigen naam actief. Om de synergieën in de dienstverlening en samenwerkingen die voortvloeien uit de overname verder te versterken, verhuist het twintigkoppige team van Arteria Consulting begin 2020 naar het pand van BDO in Utrecht.

Nico Baas over de krachtenbundeling: “Als middelgroot adviesbureau bleven er onderdelen waarop wij onze klanten niet konden bedienen en dat sloot niet aan op onze ambitie. Daarom wilden we onze marktpositie verder versterken en het team uitbreiden. Deze kans krijgen wij nu met BDO. Dit gaat ons in staat stellen onze klanten nog gerichter te kunnen bedienen, bijvoorbeeld rondom technologie.”

Gezamenlijke slagkracht

Mallie vult aan: “In BDO hebben wij een perfecte partner gevonden. Zowel qua cultuur als portfolio zijn beide organisaties mooi complementair aan elkaar. Door de overname voorzie ik een grote gezamenlijke slagkracht.” Hij kijkt uit naar de samenwerking met het Advisory-team van BDO, dat zich onder meer focust op de zorgsector en de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een team van ruim vijftig adviseurs. “We kunnen nu de hele zorgmarkt met een breed pallet van diensten bedienen.” 

Voor BDO is de deal de eerste overname sinds 2016. Toen nam het accountants- en adviesbureau de Business Consultancy-praktijk van softwareleverancier CompLions over. In buurland België versterkte BDO vorig jaar zijn Advisory-praktijk met twee overnames.