Delaware Consulting stelt Filip Roels aan als HR Director

08 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

ICT-consultancybureau Delaware Consulting heeft Filip Roels aangesteld als HR Directeur. In zijn nieuwe functie is Roels, die afkomstig is van Unisys, verantwoordelijk voor de HR strategie en stuurt hij het HR-team van Delaware Consulting aan. 

Filip Roels (53) is al zijn hele professionele leven actief in de consultancybranche. Na een aantal jaar gewerkt te hebben voor een Amerikaans IT-bureau trad hij in 1988 in dienst bij Accenture. Roels werkte de eerste circa tien jaar bij het Amerikaanse advieskantoor in België als ICT-consultant en Projectmanager, waarna hij eind jaren ’90 de overstap maakte naar de HR-afdeling. In 2006 ging Roels aan de slag voor Unisys, waar hij tot april dit jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als HR Director van de Europese dienstenafdeling.

In zijn nieuwe rol bij Delaware Consulting, een van oorsprong Belgisch IT-bureau met ruim 1.300 professionals in 24 kantoren wereldwijd, krijgt Roels de taak om, vanuit HR oogpunt, de snelle groei van het adviesbedrijf verder te ondersteunen. De afgelopen vijf maanden wierf het bureau al 100 nieuwe mensen, en ook voor de komende periode wordt verdere (internationale) expansie nagestreefd. “Delaware Consulting groeit heel sterk”, zegt managing partner Patrick Andersen. “Een dergelijk groeiritme schept fantastische opportuniteiten voor ons HR team. Samen met onze solution teams kunnen zij een omgeving vorm geven waarin onze mensen zichzelf kunnen waarmaken.”

Filip Roels - Delaware

“Wat me heel sterk aantrok tot Delaware Consulting zijn de waarden van het bedrijf”, zegt Roels. “Delaware Consulting brengt die waarden – teamspirit, ondernemerschap, respect, zorg voor de mensen en toewijding – ook daadwerkelijk in de praktijk.” 

Hij voegt toe: “Ik geloof heel sterk in het organiseren van bedrijven als netwerken van teams, en dat is ook de manier waarop Delaware Consulting werkt. Medewerkers moeten de nodige vrijheid krijgen om te ondernemen, en HR speelt een sleutelrol in het aanbieden van de middelen om hen succesvol te maken in dat engagement.”

Filip Roels volgt Gert Grobben op, die zich gaat toeleggen op het uitbouwen van de consultancy rond Finance & Business Controlling.