Consultancybedrijven Delaware en B&M fuseren

03 september 2012 Consultancy.nl

De Belgische IT-dienstverlener Delaware Consulting heeft een strategische samenwerking afgesloten met management consultant B&M. De samenwerking wordt zo nauw dat ze het partnerschap als een 'fusie' kan worden beschouwd. De adviesbureaus blijven zich ontwikkelen als autonome structuren, maar zullen vanaf nu ook hun krachten bundelen richting de markt en opdrachtgevers.

B&M is een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in strategisch management, accounting en controlemanagement, management van de kosten en de rentabiliteit en strategisch risicomanagement. Delaware Consulting focust op IT consulting diensten rond Microsoft, SAP en OpenText.

B&M gaat de IT kennis van Delaware Consulting integreren in haar BI/Performance Management dienstverlening. Delaware Consulting daarentegen kan de methodologieën van B&M gebruiken om haar business solutions verder te verbeteren. “Door de samenwerking kunnen we bij onze klanten nog meer voelbare verbeteringen in performance tot stand brengen”, zegt Jan Delaere, Managing Partner bij Delaware Consulting.

Fusie of overname?
Kijkend naar de omvang van beide consultancybedrijven dan zou je verwachten dat er sprake is van een overname. Delaware Consulting heeft 700 consultants in dienst en vestigingen in België, China, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten. B&M is een boutique speler, met 15 adviseurs en een omzet van €3 miljoen. Toch spreekt Jan Delaere dit tegen: “Deze samenwerking is echt als een fusie te beschouwen" zei de topman tegen website DataNews.be. "Er is geen sprake van een overname, want er is ook geen sprake van een overnameprijs. Delaware Consulting voert een kapitaalsverhoging uit van B&M. En professor Werner Bruggeman van B&M wordt bestuurder van Delaware Consulting."

Nieuws