Delaware Consulting breidt uit naar Latijns Amerika

26 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Delaware Consulting heeft een kantoor geopend in São Paulo, Brazilië. Het is voor Delaware het eerste kantoor in Zuid-Amerika. De uitbreiding maakt deel uit van de vijfjarige groeistrategie van het kantoor, die zich richt op uitbreiding van zijn dienstverlening in nieuwe landen, waaronder binnen de groeiende Zuid-Amerikaanse markt. Met het nieuwe kantoor in São Paulo kunnen circa dertig Europese klanten van Delaware Consulting die in Brazilië actief zijn nog beter bediend worden.

Met meer dan 1.000 werknemers in 10 landen is Delaware Consulting een van de grotere internationale dienstverleners op het gebied van IT-oplossingen en IT-consultancydiensten. Het bureau is onder meer gespecialiseerd in de technologieplatformen van Microsoft, SAP en OpenText.

In het kader van zijn vijfjarige strategische groeiplan, dat zich richt op uitbreiding in nieuwe landen, heeft Delaware Consulting besloten om toe te treden tot de Zuid-Amerikaanse markt. Met deze stap speelt het consultancybureau, dat zijn oorsprong heeft in België, in op de groeiende markt in Zuid-Amerika en verbetert Delaware Consulting zijn dienstverlening voor bestaande klanten met activiteiten in Brazilië. “Zuid-Amerika (en vooral Brazilië) kent een enorm potentieel, vooral in de retailmarkt. De opening van een kantoor specifiek gericht op de Braziliaanse markt heeft zich dan ook aangediend. Ongeveer dertig Europese klanten van Delaware Consulting doen regelmatig zaken met Brazilië”, stelde Delaware Consulting recentelijk.

Delaware Consulting expands into Brazil

Drie oprichtende partners – Managing Director Fabio Carneiro, Delivery Director Rodrigo Moulard en Sales Director Roberto Matias – zullen Delaware Consulting Brazil gaan leiden. Ieder van hen heeft meer dan dertien jaar ervaring in de IT sector en diepgaande kennis van SAP. De status van Delaware als SAP Gold Partner in Europa zal worden gebruikt om klanten aan te trekken. Daarnaast zijn er ambitieuze groeiplannen voor het kantoor – in de komende vier jaar willen de partners het team laten groeien van 20 in 2016 naar 90 in 2019. 

Delaware Consulting Brazil zal zich richten op gespecialiseerde diensten voor de meest geavanceerde SAP-technologieën, volledige SAP-lokalisatie in Brazilië en een geconsolideerde, bewezen expertise in SAP-retail. Bovendien zal het aanbod worden uitgebreid met OpenText-integratie en SharePoint Online implementatiediensten.

“Delaware Consulting heeft zijn sporen verdiend als toonaangevende service provider in Europa, Azië en de VS”, aldus managing director Fabio Carneiro. “We zijn dan ook erg trots dat we onze ‘culture of excellence’ mogen introduceren in een nieuwe markt. Brazilië is een zeer snel veranderende markt. Daarom zijn we er absoluut van overtuigd dat Delaware Consulting bedrijven kan transformeren, verbeteren en ondersteunen, zodat ze zich snel kunnen aanpassen aan deze uitdagende omgeving.”

Eerder dit jaar en eind 2014 opende Delaware Consulting al nieuwe kantoren in Hongarije, Maleisië en de Filipijnen.